Aktuella uppgraderingar av SSL och PHP

Publicerat den 25 maj, 2016 15:11 av Jonathan. Lagrat i Drift, Server, Waff, Webbhotell

FS Data förbättras hela tidenPå FS Data värnar vi om att erbjuda våra kunder så snabba, säkra och stabila tjänster som möjligt. Det är en ständigt pågående process, där en av de viktigaste delarna är att ständigt ligga i framkant av den tekniska utvecklingen.

Våra månadsvisa servicefönster är ett bra exempel på hur vi arbetar här.

Utöver våra servicefönster genomför vi även särskilda insatser för specifik mjuk- och hårdvara. Just nu arbetar vi extra med vissa uppgraderingar av SSL och PHP, som vi vill informera er om här.

– OpenSSL med TLS 1.2

Vi uppgraderar OpenSSL på samtliga Linux-baserade webbservrar. Detta berör främst kunder med SSL-certifikat installerade för sina hemsidor. Vi skiftar även till TLS 1.2, en bättre implementation av SSL som både är bakåtkompatibelt och framtidssäkrad.

Kunder med SSL-certifikat behöver inte göra något i samband med detta.

TLS 1.2 kommer att implementeras för samtliga SSL-baserade tjänster hos oss. Vi räknar inte med att våra kunder ska märka av uppgraderingen, men det kan eventuellt påverka användare med väldigt gamla SSL-klienter (webbläsare, e-postprogram osv). Det finns även en chans att tidigare utfärdade serversignaturer för SSH- och SFTP-anslutningar kan behöva uppdateras.

Men som sagt, vi gör allt för att uppgraderingen av OpenSSL och skiftet till TLS 1.2 ska gå obemärkt förbi.

– PHP 7.0 med komprimering

Vi har länge erbjudit ett brett utbud av olika PHP-versioner för våra webbhotellskunder. Som kund hos oss kan man välja mellan PHP 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 eller 7.0 för sin hemsida (via vår kontrollpanel). Samtliga versioner av PHP har ett frikostigt stöd för olika funktioner avseende t ex bild- och filhantering.

PHP 5-versionerna har även stöd för komprimering, vilket avsevärt snabbar upp våra kunders hemsidor. När vi införde PHP 7 i slutet av förra året så var den versionen alldeles ny och komprimeringsstödet var inte tillräckligt stabilt för vår servermiljö. Men vi har fortlöpande testat det och funnit att komprimeringen med PHP 7 nu även kan aktiveras.

Det är denna uppgradering som nu sker med PHP 7.

Vid uppgraderingen av PHP 7 så kan vissa databasanslutningar sluta fungera, om man har en hemsida eller hemsidelösning som använder en äldre databaskoppling. Om ni använder PHP 7 och märker att en databasanslutning slutar fungera, logga då in i vår kontrollpanel och byt till en PHP 5-version så kommer databasanslutningen att fungera igen.

Meddela sedan vår kundtjänst så byter vi databaskoppling manuellt. Därefter kan PHP 7 (med komprimering) användas igen.

Alla uppgraderingar sker som planerade arbeten med tydlig information publicerad på vår driftstatussida. Arbetet utförs givetvis även sen kväll/natt, när våra kunders hemsidor har så få besökare som möjligt.

Om ni har några frågor kring detta, lämna gärna en kommentar nedan eller kontakta vår kundtjänst.

Liknande inlägg:

Databas, Komprimering, OpenSSL, PHP 7, SSL-certifikat, TLS, Uppgradering

Toppdomäner - dessa bör du undvika!

Publicerat den 20 maj, 2016 14:24 av Jonathan. Lagrat i Domännamn

Tekniskt sett fungerar alla toppdomäner exakt likadant. När man registrerar ett domännamn är det viktigaste inte om det slutar på t ex .se, .com eller .club. Det viktigaste är istället att välja en så kort, enkel och minnesvärd adress som möjligt. Med de nya toppdomänerna är det dessutom enklare än någonsin att hitta ett bra domännamn!

– Men finns det någon toppdomän man bör undvika?

Ja, det gör det faktiskt. Även om alla toppdomäner fungerar likadant så finns det ett antal toppdomäner som väldigt ofta används för skadliga syften såsom virusspridning och spam/skräppost. Ett domännamn under en av dessa toppdomäner kan därför vara avskräckande, eller en varningssignal, för potentiella besökare.

Nu tänker du kanske ”virus bryr sig väl ändå inte om toppdomäner?” och det är helt rätt. Virus, spam och skadlig kod kan spridas oavsett toppdomän, domännamn och subdomäner. Men vissa toppdomäner innehåller ändå onaturligt mycket skadligheter, eftersom de som står bakom toppdomänerna inte bryr sig eller agerar för att stoppa detta.

Det finns över 1 300 toppdomäner i världen, som hanteras av olika företag, organisationer och även statliga myndigheter. Toppdomänerna hanteras och regleras på väldigt olika sätt. Vissa toppdomäner är helt fria att använda (eller registrera domännamn under) medan andra toppdomäner har rigorösa krav och kontroller för sina användare.

De toppdomäner man bör undvika är sådana som mer eller mindre inte bryr sig, eller rent av uppmuntrar till registrering av domännamn för skadliga syften. De som står bakom dessa toppdomäner är mer intresserade av att så många domäner som möjligt ska registreras (för att få in pengar) än vad de faktiskt används till.

fsdata_daliga_toppdomaner

– Vilka toppdomäner bör man då undvika?

Här är en lista över de 10 värsta toppdomänerna, med procentuell andel dåliga domäner angivet inom parentes.

 1. .download (82,1 %)
 2. .work (73,7 %)
 3. .uno (70,2 %)
 4. .ml (63,6 %)
 5. .click (62 %)
 6. .link (56,9 %)
 7. .ga (54,7 %)
 8. .science (53,7 %)
 9. .faith (53,5 %)
 10. .gq (51,9 %)

Listan är dagsaktuell och sammanställd från The Spamhaus Project, som är en av världens största databaser över spammare. Besök dem gärna för mer information och för att kontrollera andra toppdomäner om du så önskar.

Här är motsvarande andel dåliga domännamn under några av de mer populära toppdomänerna i Sverige: .se (0 %), .nu (0,1 %), .com (6,3 %), .net (7,6 %) och .org (2,1 %). Att vår nationella toppdomän håller så hög kvalitet är roligt att se.

Andelen dåliga domännamn är högre under de nya toppdomänerna. Men flera nya toppdomäner arbetar aktivt för att motverka skadligt innehåll. Ett bra exempel är den största nya toppdomänen .xyz, med närmare 2,9 miljoner domännamn. Där är andelen dåliga domännamn 22 %.

Hur tänker du vid valet av toppdomän när du ska registrera ett domännamn? Lämna gärna en kommentar här nedan!

Liknande inlägg:

 • Inga liknande inlägg

Registrera din .fi domän hos oss idag!

Publicerat den 3 maj, 2016 10:52 av Jonathan. Lagrat i Domännamn

Finlands toppdomän öppnas uppDen 5:e september 2016 ska våra grannar i öst, Finland, öppna upp sin nationella toppdomän så att vem som helst, var som helst, kan registrera .fi domäner. De byter affärsmodell så att det fungerar i princip som med den svenska toppdomänen .se (om än att det blir lite bättre i Finland).

FS Data erbjuder sedan många år tillbaka registreringar av .fi domäner. Det sker via vårt domänföretag Nordreg, som är en ackrediterad registrar till Ficora (som hanterar .fi toppdomänen). Idag hanterar vi närmare 3 000 .fi domännamn åt våra kunder.

Det finns idag ca 300 000 registrerade .fi domäner. Vi räknar med att detta antal kommer öka kraftigt när .fi öppnas upp i höst. I Sverige, där vi har en mer öppen toppdomän, har vi redan över 1,3 miljoner registrerade .se domäner.

Om man vill ha en attraktiv .fi domän så gäller det att agera nu!

– Registrera din .fi domän idag

Om du vill registrera en .fi domän så ska du inte vänta till i höst. Vi kan redan idag registrera .fi domäner åt svenska företag, organisationer och privatpersoner. Passa på och registrera din .fi domän nu, så den inte registreras av någon annan i höst.

Beställ en .fi domän hos oss: FS Data, orderformulär

Kostnaden för att registrera en .fi domän i ett år är 175 kr + moms. Därefter är årsavgiften 175 kr + moms. I vanliga fall tillkommer en avgift om 100 kr + moms för en lokal kontakt (vilket är ett krav idag), men vi bjuder på den avgiften. När .fi domänen öppnas upp i höst krävs ingen lokal kontakt.

– Välj FS Data/Nordreg som registrar för .fi

Har du redan en .fi domän registrerad? Då kan du välja FS Data/Nordreg som registrar för ditt domännamn. På så sätt får du en seriös och erfaren svensk domänleverantör, med kraftfull och kostnadsfri domänhantering. Kontakta bara support@nordreg.se för mer information om detta.

Lämna gärna en kommentar nedan om du har några frågor eller funderingar kring detta.

Liknande inlägg:

.fi domän, Ficora, Registrar, Toppdomäner

WordPress 4.5 har släppts - detta är nytt!

Publicerat den 12 april, 2016 21:17 av Jonathan. Lagrat i WordPress

WordPress 4.5 nyheterWordPress 4.5 har precis släppts och är, som vanligt, tillgänglig via en enkel uppdatering i WordPress administrationsgränssnitt (wp-admin). Vi har givetvis testat denna nya version av världens största hemsidelösning under en tid och kan rapportera att det fungerar felfritt med våra webbhotellspaket.

WordPress 4.5 är ett resultat av över 4 månaders arbete av hundratals (frivilliga) utvecklare över hela världen. Denna version innehåller flera intressanta nyheter som vi redovisar här nedan.

– Responsiv förhandsgranskning av teman

Den mest märkbara nyheten i WordPress 4.5 är möjligheten att enkelt kunna förhandsgranska ett tema med olika skärmstorlekar via WordPress anpassningssida för teman. För detta har tre nya knappar tillkommit längst ner i temahanteringen, där man enkelt väljer en skärmstorlek (dator, surfplatta och mobiltelefon).

Temahanteringen har överlag snabbats upp, bl a genom att införa möjlighet till selektiv omladdning av vissa element. Det är något som temautvecklare kan dra nytta av för att snabbare visa vad som sker om man t ex ändrar en widget, färger eller andra inställningar.

– Bättre optimerade (och lite snabbare) bilder

När man laddar upp en bild i WordPress så optimeras den, eller minskas ner i storlek, med kvalitetsnivå 90 (ju lägre kvalitet, desto mindre bild). Det är något som skett sedan WordPress version 2.5, som släpptes 2008. Med WordPress 4.5 optimeras dock bilder som laddas upp i WordPress med kvalitetsnivå 82.

Denna förändring är knappt märkbar för vanliga användare, men innebär en genomsnittlig storleksförminskning om 25 % för alla (nya) bilder som laddas upp. Det är en liten detalj som kan göra en stor skillnad på Internet. Om man vill ha en riktigt snabb hemsida så kan vi oavsett rekommendera ytterligare optimering, i enlighet med vår ”Guide till en snabbare WordPress-sida”.

Funktionen för att ladda upp bilder i WordPress har även blivit snabbare, vilket är fördelaktigt för användare med många stora bilder.

– Enklare logotyphantering

Förutsatt att det tema man använder inkluderar stöd för det (vilket innebär två nya rader med kod) så kan man nu hantera logotypen för sin hemsida direkt via WordPress anpassningssida för teman. Bland WordPress egna standardteman har Twenty Fifteen och Twenty Sixteen fått stöd för detta. Teman med stöd för logotyper har vanligtvis en separat sida för det, med denna nya integration blir detta ännu enklare och mer standardiserat.

Logotypen hanteras i temahanteringen under ”Utseende” > ”Anpassa” och ”Webbplatsens identitet”. Om temat ifråga inte har stöd för denna nya funktion så visas dock inget alternativ för logotyp där.

– Logga in med en e-postadress

Att komma ihåg en e-postadress är vanligtvis enklare än att komma ihåg ett användarnamn. Det är därför glädjande att det fr o m WordPress 4.5 är möjligt att logga in med sin e-postadress istället för sitt användarnamn. Att det inte varit möjligt tidigare är lite konstigt, men det är något många har möjliggjort med ett separat tillägg (inklusive undertecknad).

– Förbättringar i redigeraren

Redigeraren för inlägg och sidor har även fått några mindre förbättringar. Om man använder det visuella läget och infogar en länk så får man inte längre upp en blockerande ruta (för inmatning av länkadress). Snabbkoder har även introducerats för formatterad text, som används t ex genom att man inleder och avslutar italic, bold eller code med en accent ”`”.

WordPress 4.5 förbättrad redigerare

– Övrigt

WordPress 4.5 innehåller även ett flertal buggfixar och uppdateringar av programbibliotek (bl a jQuery och Underscore). Det är inga stora ändringar men ändå saker som är viktiga för att fortsatt hålla WordPress så snabbt och säkert som möjligt. WordPress 4.5 är givetvis även översatt till svenska av våra vänner på WordPress Sverige.

Överlag känns WordPress 4.5 som en väldigt stabil ny version av WordPress. Det är inga stora nyheter, utan små förändringar som ändå kan ge en stor effekt (särskilt med den nya bildoptimeringen). Det enda vi saknar är vidareutvecklingen av WordPress REST API från version 4.4. Men det ser vi fram emot att få ta del av här framöver.

Vad tycker du om WordPress 4.5? Är det någon särskild nyhet som du gillar lite extra? Lämna gärna en kommentar här nedan.

Liknande inlägg:

E-postadress, Nyheter, Optimering, Redigerare, Responsivt, WordPress, WordPress 4.5

Våra medarbetare: Tobias Rangbo

Publicerat den 14 mars, 2016 14:14 av Jonathan. Lagrat i Om oss

Nästa man till rakning, i vår serie av medarbetarintervjuer, är vår ständigt lika glada webbhotellschef Tobias Rangbo. FS Data har flera interna avdelningar, baserade på våra tjänster, där webbhotellet är den största av dem alla. Trots det har Tobias – gladeligen – ett finger med i nästan allt som rör vårt webbhotell.

– Hej Tobias, vem är du och vad gör du hos oss?

Jag är webbhotellschef på FS Data, en roll som är både rolig och utvecklande. Min primära uppgift är att säkerställa den dagliga driften av vår webbhotellsavdelning. Det kan innebära allt från att prata med våra kunder i olika ärenden till att planera och utveckla våra webbhotellstjänster. Min mest tillfredställande arbetsuppgift är dock att bistå mina kollegor på avdelningen och se deras utveckling, vilket i slutändan skapar en ännu bättre helhetsupplevelse för våra kunder.

Tobias Rangbo på FS Data– Du låter som en riktig ”fixare”. När du inte är på FS Data, vad fixar du med då?

Jag älskar att laga mat och att umgås med mina nära och kära, vilket jag gärna kombinerar så ofta som möjligt. Jag tycker även om att träna och försöker göra det ett par gånger i veckan, det blir då oftast styrketräning. Har jag tid över så lägger jag gärna min tid på någon typ av utbildande media (böcker, dokumentärer, biografier eller liknande).

– Fullt upp med andra ord. Men hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Ingen dag är den andra lik, vilket är en starkt bidragande faktor till att jag älskar mitt arbete. Men jag brukar inleda dagarna med att gå igenom ärenden från föregående dag och se till att vi arbetar av eventuella köer. Det blir även en del möten, från ledning och försäljning till support och produktutveckling. Sedan försöker jag alltid avrunda dagen med samtal till både kunder och samarbetspartner. Det är viktigt att aldrig tappa kontakten med ”verkligheten”, att alltid ha fokus på våra kunder och deras uppfattning av oss.

– Kan du berätta lite mer om vårt nya webbhotellspaket, FS Platinum XL?

FS Platinum XL ligger mig varmt om hjärtat då den tjänsten har utvecklats i samråd med ett flertal kunder och återförsäljare till oss. I vår tid av automatisering och likriktning finns ett tydligt behov av en mer personlig tjänst. Med FS Platinum XL kan vi erbjuda både högre teknisk prestanda och mer mjuka värden i form av prioriterad support, personliga månadsrapporter, dagliga virusscanningar osv.

Även om FS Platinum XL lanserades officiellt här förra veckan så har denna tjänst redan varit aktiv i två månader. De kunder som har valt detta webbhotellspaket har varit extremt positiva till den. Min förhoppning är att vi ska kunna vidareutveckla alla våra tjänster på detta sätt här framöver.

– Till sist då, vem ska vi intervjua härnäst och vad ska vi fråga denna person?

Jag tycker att vi ska intervjua en av våra fantastiska supporttekniker, Elias Jensen. Det vore roligt att få höra vilket supportärende som han känner sig mest stolt över under sin tid hos oss på FS Data.

Med det tackar vi Tobias för hans tid. Tobias är verkligen en resurs för FS Data, både internt och externt. Härnäst ser vi fram emot ett få intervjua Elias.

Liknande inlägg:

FS Platinum XL, Intervju, Medarbetare, Support, Tobias Rangbo, Webbhotell

Sveriges bästa webbhotellspaket

Publicerat den 11 mars, 2016 14:01 av Jonathan. Lagrat i Webbhotell

På FS Data har vi alltid strävat efter att erbjuda så bra tjänster och service som möjligt. Vi sätter kvalitet före kvantitet, då vi vet hur viktigt det är med en så snabb, säker och stabil hemsida som möjligt. Detta har belönats med utmärkelser som ”Sveriges bästa webbhotell” och höga betyg från våra kunder hos t ex Reco.se.

Nu vill vi ta detta ett steg längre. Därför lanserar vi Sveriges bästa webbhotellspaket* – FS Platinum XL!

Sveriges bästa webbhotellspaket hos FS DataFS Platinum XL inkluderar allt det som ingår i våra vanliga webbhotellspaket. Sedan har vi utökat utrymmet för hemsida till 200 GB, utrymmet för e-post till 500 GB samt trafik/månad till 3 000 GB. Men det är bara början.

– Snabbare servrar

Våra vanliga webbhotellsservrar är redan snabba, men servrarna för FS Platinum XL är extremt snabba. Dessa servrar har ännu mer processorkraft och minne samt använder uteslutande SSD-diskar för lagring av data.

– Support dygnet runt

Utöver vår ordinarie support, vardagar kl. 8-22 och helger kl. 10-15, får man med FS Platinum XL även tillgång till jourhavande tekniker dygnet runt. Oavsett tidpunkt på dygnet får man alltid ett snabbt svar.

– SSL-certifikat & FS Datas flytthjälp

Vi bjuder på installationsavgiften (995 kr) och ger 20 % rabatt på valfritt SSL-certifikat. Vår prisade flytthjälp – där vi flyttar hemsida och e-post från tidigare webbhotell – ingår även helt utan extra kostnad med FS Platinum XL.

– Anpassade månadsrapporter

Varje månad skickar vi ut en personligt anpassad rapport över bl a tillgänglighet, svarstider och eventuella supportärenden. Vi tar även fram förslag på potentiella förbättringar som kan utföras med er hemsida.

– Säkerhetscenter

Utöver våra brandväggar och vanliga viruskontroll ingår ett extra säkerhetsskydd där vi bl a kan meddela om det finns uppdateringar till mjukvaror som används, autoförnyar domännamn och mycket mer.

FS Platinum XL är en helhetslösning där vi har tagit in de bästa tekniska lösningarna som existerar och kombinerar det med en ännu mer omfattande personlig kontakt och service. Det är webbhotellspaketet som gäller när millisekunderna räknas, för de med kritiska webblösningar och e-handelssystem. Det är webbhotellspaketet med extra allt.

Läs gärna mer om FS Platinum XL här: FS Platinum XL – ett extra bra webbhotell

* Epitetet ”Sveriges bästa webbhotellspaket” är givetvis subjektivt. Men FS Platinum XL är utvecklat i nära samarbete med våra mest krävande kunder och återförsäljare samt med vår egen erfarenhet, efter mer än 18 år i webbhotellsbranschen.

Om du har några frågor kring denna tjänst, lämna då gärna en kommentar här nedan eller kontakta vår kundtjänst.

Liknande inlägg:

Bästa, Flytthjälp, FS Platinum XL, Nyhet, Personlig kontakt, Säkerhet, SSD, Webbhotellspaket

Ett domännamns betydelse för Google

Publicerat den 2 mars, 2016 10:36 av Jonathan. Lagrat i Domännamn

Lista domännamn och GoogleMånga olika faktorer är av betydelse för hur bra en hemsida placeras i Google (och andra sökmotorer). Hemsidans innehåll är i regel oftast viktigast, följt av hur informationen och hemsidan är strukturerad (och fungerar rent tekniskt och användarmässigt sett).

Domännamnet för en hemsida är även en viktig faktor för Google. Som en av Sveriges första och främsta domänleverantörer har vi sett, läst och hört väldigt mycket om hur SEO-experterna arbetar med domännamn. Det vill vi nu dela med oss av till er.

Ett bra domännamn för Google

Här är en lista med 10 st domänrelaterade faktorer som på olika sätt kan påverka en hemsidas placeringar i Google. Google är som bekant inte helt öppna om alla faktorer, om dess påverkan av SEO för en hemsida, men detta är ändå saker som vi har sett har en viss betydelse.

1. Ett domännamns ålder

Google lägger viss vikt vid hur gammalt ett domännamn är, dvs. när det ursprungligen registrerades eller när de först hittade domännamnet, men det är ingen kritisk faktor. Om man ska lansera en helt ny hemsida så kan det vara bra att registrera sin domän och lägga upp en ”kommer snart”-sida innan lanseringen, så att Google får tid att hitta dit.

Här är ett bra utlägg kring detta, från Googles tidigare SEO-expert Matt Cutts:

2. Ett domännamns registreringslängd

Domännamn kan registreras under ett eller flera års tid. Maximal registreringslängd varierar mellan olika toppdomäner, men t ex .se domäner går att registrera upp till 10 år. Ett domännamns registreringslängd kan indikera hur ”seriös” en hemsida är, vilket Google faktiskt har tagit tillvara på med ett patent.

Har du ett domännamn som du vill registrera i flera års tid? Vi kan hjälpa dig, kontakta oss gärna om det.

3. Ett domännamns historik

Om man registrerar/köper ett domännamn med tidigare historik så kan det det vara positivt OM man kan ta tillvara på tidigare länkar till domännamnet. Det kan även vara negativt om domännamnet har en historik av tidigare dåliga ägare (t ex spammare), som gjort att domänen är ”straffad” av Google.

4. Privat/publik whois-information

Whois är en databas som bl a visar vem som äger ett domännamn. För vissa toppdomäner är det möjligt att dölja domänägare med sk. privat whois-information. Privat whois-information kan vara en negativ faktor, enligt uttrycket ”om du inte har något att dölja, så har du inget att oroa dig för”, som Googles tidigare VD Eric Schmidt även var tydlig med.

5. Tidigare straffad domänägare

Olika domännamn kan ha samma ägare och en tidigare straffad domänägare kan påverka andra domäner (med samma ägare). Om man t ex skickar skräppost/spammar så gör man det oftast inte bara med ett domännamn. Google har koll på domänerna och dess olika ägare, det är säkert det.

6. Ett domännamns nationella toppdomän

Googles sökmotor är översatt och anpassad efter olika länder, så ett domännamns nationella toppdomän (t ex .se för Sverige) kan han viss betydelse för en hemsidas placering i det lokala sökresultatet. En nationell toppdomän är en indikator för Google om vilken sökmotor som är relevant. Men det är ingen avgörande faktor.

7. Nyckelord som första ord i ett domännamn

Ett domännamn som inleds med ett nyckelord (eller ett sökord), t ex nyckelordet ”kebab” i domännamnet ”kebabkungen.se”, har ett litet övertag gentemot domännamn som saknar nyckelordet eller har nyckelordet senare i domännamnet. Nyckelord brukar trots allt fetmarkeras i sökresultatet hos Google.

8. Nyckelord som toppdomän

Att använda nyckelord som toppdomän var tidigare en rätt så bra faktor, men det har avtagit i takt med introduktionen av de nya toppdomänerna. De nya toppdomänerna är oavsett ett bra sätt att registrera korta och enkla domännamn (t ex med olika nyckelord).

9. Nyckelord som subdomän

Vi har själva inte sett att nyckelord som subdomäner är av större vikt, men en SEO-undersökning från 2011 indikerar ändå att så kan vara fallet. Hur relevant det kommer vara här framöver, när Google ändrar hur domännamn visas i sökresultatet, låter vi vara osagt.

10. Exakt nyckelord som domännamn

Att enbart använda nyckelord som domännamn, t ex nyckelordet ”kebab” med domännamnet ”kebab.se”, var tidigare en väldigt bra faktor för Google. Det var dock en teknik som ofta användes av domänspammare, så efter en uppdatering hos Google 2012 (Google EMD Update) har detta blivit mindre viktigt.

Det här är som sagt våra erfarenheter, från snart 20 års verksamhet i domänbranschen. Som vi skrev inledningsvis så är Google väldigt förtegna om exakt vad som påverkar deras sökresultat. De uppdaterar även ständigt sina placeringsfaktorer, så ovanstående lista är ingen garanti för bättre placeringar. Men det är en bra indikation ändå.

Har du några tips kring domännamn och sökresultat? Eller några frågor kring detta? Lämna gärna en kommentar här nedan!

Liknande inlägg:

.se domän, Domännamn, Google, Nya toppdomäner, Nyckelord, SEO, Sökmotorsoptimering, Subdomäner, Toppdomäner