E-handelsmässa i Stockholm

Publicerat den 20 mars, 2015 14:06 av michaela. Lagrat i Marknadsföring

Dags att planera in ett besök på Nordens viktigaste mötesplats inom e-handel, digital marknadsföring och social business, e-Commerce Stockholm 2015.

e-commerce sthlm 2015Den 24-25 mars har du chansen att besöka mässan på Kistamässan i Stockholm där du får svar på hur du på bästa sätt förvandlar, utnyttjar och integrerar alla dina digitala, sociala och mobila kanaler för en maximal kundupplevelse.

FS Data är på plats för att träffa våra kunder och återförsäljare. Vi kommer även föreläsa om vikten av en så snabb e-handel som möjligt, vid 12-tiden på onsdag, missa inte det!

e-Commerce Stockholm 2015 kommer ha tre fyllda scener med branschens bästa seminarieprogram vilket ger dig mängder nya idéer för att accelerera din marknadsföring, effektivisera verksamheten och förbättra kundupplevelsen.

Kom och träffa oss i Stockholm den 24-25 mars – anmäl dig här för kostnadsfri entré till e-Commerce Stockholm 2015! Du hittar oss i monter B15. Hoppas vi ses där!

 

Liknande inlägg:

E-handel, Mässa, Stockholm

fsdata.se 18 år - webbhotell för 18 kr!

Publicerat den 14 mars, 2015 00:01 av Jonathan. Lagrat i Webbhotell

Idag är det exakt 18 år sedan fsdata.se registrerades (1997). Det vill vi markera och fira med webbhotell för 18 kr/mån i 18 månader (1 1/2 år). Erbjudandet gäller enbart idag, den 14/3 2015, för vårt webbhotellspaket FS Premium XL med pris angivet exkl. moms.

fsdata.se 18 år - webbhotell för 18 kr

Vårt webbhotellspaket FS Premium XL är mycket väl tilltaget med 70 GB utrymme, 300 GB trafik/månad, telefon- och e-postsupport, obegränsat med domännamn/subdomäner, enkel installation av WordPress, WooCommerce, Joomla, Drupal m.m. Våra servrar och infrastruktur är miljövänlig, med ordentliga backuper och redundans.

Vi satsar på kvalitet istället för kvantitet med våra webbhotellspaket. Det gör att våra kunders hemsidor, e-post, bloggar, e-handelssidor m.m. blir snabbare, säkrare och mer stabila.

Ordinarie månadsavgift för FS Premium XL är 149 kr. Om man kvarstår som kund efter 18 månader så faktureras detta, med kvartalsvis betalning. Det är givetvis inga problem att avsluta sitt webbhotell efter denna tid om man så önskar det.

Beställ nu ditt webbhotell hos oss idag – imorgon är det för sent!

Liknande inlägg:

 • Inga liknande inlägg

WooCommerce e-handel med ett klick

Publicerat den 6 mars, 2015 14:10 av Jonathan. Lagrat i Waff, WordPress

Vi har idag nöjet att lansera en enkel installation av e-handelsplattformen WooCommerce i vår kontrollpanel. Det är tidigare möjligt att installera WordPress (samt Joomla, Drupal och Prestashop) via vår kontrollpanel. Detta med en sk. one-click, där man utan teknisk kunskap installerar sin applikation.

Så här enkelt är det nu att starta en e-handel med WooCommerce hos oss:

1. Logga in i vår kontrollpanel och gå in under ”Hemsida” > ”Applikationer”.

Installera WooCommerce hos FS Data

2. Välj WooCommerce och anpassa din installation eller använd de förvalda alternativen.

Installera WooCommerce hos FS Data

3. Logga in på din WooCommerce/WordPress-sida och sätt igång med din e-handel!

Installera WooCommerce hos FS Data

Från början till slut tar det nu knappt en minut att komma igång med WooCommerce hos oss.

- Har du missat vad WooCommerce är?

WooCommerce är världens största e-handelsplattform. Det beror på att det är så enkelt, att det är ett tillägg till WordPress och fungerar så väldigt bra. När man installerar WooCommerce får man även WordPress ”på köpet”. Det är de fullständiga versionerna av WordPress och WooCommerce, med automatiska säkerhetsuppdateringar och en optimerad servermiljö (för en snabbare e-handel/hemsida).

WooCommerce som applikation hanteras precis som övriga applikationer hos oss. Det installeras enkelt i vår kontrollpanel, där man fritt kan välja sökväg, användarnamn, lösenord osv. Det går att installera WooCommerce både på svenska och engelska (samt norska och danska). Installationen är omedelbar, så man kommer igång med sin e-handel direkt.

Hundratals företag och privatpersoner kör redan WordPress via vår enkla installerare. Nu hoppas vi att lika många kan få upp ögonen för WooCommerce hos oss. Aldrig tidigare har det varit enklare eller gått snabbare att komma igång med en e-handel hos oss!

- Nu slutar vi översätta WooCommerce till svenska

FS Data har i över 2 års tid stått bakom den svenska översättningen av WooCommerce, med WordPress-konsulten Björn Sennbrink. När vi började var WooCommerce ett i mängden av e-handelstillägg för WordPress. Idag är WooCommerce världens största e-handelsplattform.

Inte bara antalet användare av WooCommerce har ökat kraftigt under denna tid. Även WooCommerce har ökat i storlek (med nya funktioner och finesser). WooCommerce 2.3.x består av över 15 000 ord med närmare 4 000 fraser/strängar. Hanteringen av översättningen har ändrats och nya översättare har tillkommit.

Nu känner vi att WooCommerce kommer kunna fortsätta växa starkt i Sverige, för egen hand. Därför slutar vi nu att översätta WooCommerce till svenska. Detta är något som gemenskapen, communityt, kring WooCommerce kommer att kunna hantera oberoende av oss. Det är en bra sak.

Vi vill rikta ett extra stort tack till Björn för hans arbete med översättningen!

FS Data är givetvis fortsatt engagerade i WooCommerce (och WordPress). Vår enkla installation av WooCommerce är bara början. Inom kort kommer en rejäl uppdatering av våra tidigare guider för WooCommerce. FS Data är och förblir det främsta webbhotellet och serverleverantören för WordPress och WooCommerce-sidor i Sverige.

Har du några frågor eller kommentarer till detta? Lämna gärna ett svar här nedan.

Liknande inlägg:

E-handel, Enkelt, Installation, One-click, Svenska, Webbhotell, WooCommerce, WordPress

Kom mässa med oss i Göteborg!

Publicerat den 20 februari, 2015 11:31 av Jonathan. Lagrat i Marknadsföring

Nu är det dags att planera in ett besök på Sveriges största IT-mässa, IT Solutions Expo 2015. Den 4-5 mars går denna kombinerade mässa, konferens och mötesplats av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Som tidigare är vi på FS Data på plats för att träffa våra kunder och återförsäljare.

IT Solutions Expo 2015

IT Solutions Expo är två dagar fulla av intressanta föreläsningar och arrangemang. Bland talarna märks bl a Johan Staël von Holstein, Mona Sahlin, Ann-Marie Eklund-Löwinder och Mikko Hyppönen. Det är ett späckat schema inom ämnesområden som molnet, säkerhet, mobilitet och digital marknadsföring.

Tusentals teknikproffs, verksamhetsansvariga och leverantörer kommer till IT Solutions Expo för att få inspiration och ta del av de senaste och mest banbrytande tekniska innovationerna. Om du arbetar inom IT-branschen så får du inte missa detta!

Kom och träffa oss i Göteborg den 4-5 mars – anmäl dig här för kostnadsfri entré till IT Solutions Expo 2015! Du hittar oss i monter B08:28. Hoppas vi ses där!

Liknande inlägg:

Fribiljett, Göteborg, IT Solutions Expo, Mässa, Svenska Mässan, Utställare

En intervju med RMIT Interactive

Publicerat den 18 februari, 2015 16:07 av Jonathan. Lagrat i Återförsäljare

Våra återförsäljare hör till de främsta inom sina respektive områden. Från reklam- och marknadsbyråer till webb- och applikationsutvecklare, alla har de lika höga krav på våra tjänster som deras kunder har på dem. Vi gör givetvis allt i vår makt för att våra återförsäljare ska lyckas hos oss.

Som återförsäljare till FS Data får man 20 % provision på alla fakturor. Även om man inte aktivt arbetar med sin kund så tjänar man pengar hos oss. Man har även en egen kontrollpanel, ett kostnadsfritt webbhotellspaket och ett riktigt bra stöd i våra ÅF-specialister som bara är ett telefonsamtal (eller e-postmeddelande) bort.

Men vilka är våra återförsäljare och hur är det att vara återförsäljare till oss? Det kan bl a Robert Nilsson från RMIT Interactive AB svara på.

RMIT Interactive- Hej Robert, berätta lite om vilka ni är?

Vi är en webbyrå som varit igång sedan 2003. Vårt fokus är riktigt bra kundservice. Vi utvecklar ett sökmotorvänligt CMS för e-handel och vanliga webbar. Fördelen med egenutvecklade system framför opensource är att vi kan vår kod utan och innan och därför kan erbjuda väldigt mycket skräddarsydd anpassning utan att det behöver bli speciellt dyrt.

Vi erbjuder:

 • Mobilanpassade och sökmotorvänliga hemsidor och webblösningar kunden själv kan redigera utan förkunskaper.
 • Sökmotorvänliga och mobilanpassade e-handelssystem.
 • Konsultation inom internetmarknadsföring.

- Hur ser era vanliga kunder ut och vad har de för behov?

Det varierar mycket. Allt från stora företag till små enmansföretag. De flesta är dock mindre och vi försöker anpassa våra priser till att passa mindre företag som vi kan få en långsiktig relation med. De flesta av våra kunder har vi haft förmånen att få jobba med under väldigt lång tid. Många i över 10 år. Det tycker vi är ett gott betyg.

Robert Nilsson, RMIT

Robert Nilsson, RMIT Interactive

- Varför har ni valt att bli återförsäljare till FS Data?

FS Data är mycket snabba med bra support och allmänt mycket hjälpsammare än tidigare leverantörer. Vi har även haft egna servrar tidigare men det tar för mycket fokus från arbetet med att underhålla.

- Hur tycker ni att det fungerar att vara återförsäljare hos oss?

Responstiden från support är mycket snabb och servicegraden är alltid över förväntan. De flesta gånger får vi saker åtgärdade inom några minuter. Detta är mycket viktigt då vår servicegrad till våra kunder ofta hänger på snabb respons från FS Data.

- Till sist, finns det något särskilt som ni saknar hos oss?

Det finns alltid saker man kan förbättra men vi brukar vara snabba med att kommunicera sådant och får snabbt gehör från er!

Med de orden tackar vi Robert och önskar RMIT Interactive lycka till med sina kunder och sin verksamhet här framöver. Vi hoppas få ha en fortsatt god och långvarig relation mer er likaså. :)

Läs gärna mer om vårt återförsäljarprogram här: Återförsäljare hos FS Data.

Är ni en återförsäljare till oss och vill synas här i vår blogg? Kontakta då gärna marknad@fsdata.se om det.

Liknande inlägg:

Återförsäljare, Hemsidor, Intervju, Mobilt, RMIT Interactive, Robert Nilsson, Webbyrå

Flytta WordPress till vår one-click

Publicerat den 6 februari, 2015 16:27 av Jonathan. Lagrat i Waff, Webbhotell, WordPress

FS Data är som bekant ett WordPress-vänligt webbhotell. Även om vi hanterar många andra lösningar också, så har WordPress en särskild plats i våra hjärtan. Det är inte utan orsak som vi bl a står bakom den svenska översättningen av WooCommerce och sponsrar WordPress Sverige samt flera WordPress-träffar och böcker.

FS Data är ett WordPress-vänligt webbhotellEn av styrkorna med WordPress hos oss, det är vår unika WordPress-installerare. Förutom en enkel installation via vår kontrollpanel så ser vi även till att automatiskt uppdatera WordPress (med teman och tillägg). Dessutom får man en optimerad servermiljö, så att WordPress blir blixtrande snabbt. Detta ger fler (och gladare) hemsidebesökare!

Många av våra kunder använder vår WordPress-installerare, vilket vi tycker är roligt. Vi har även fått flera bra kommentarer och förslag, som gett oss möjlighet att förbättra vår installerare. Flera funktionsmässiga nyheter är på gång där, men vi tänkte först ge svar på en av de vanligaste frågorna här.

- Hur flyttar man en WordPress-sida till vår installerare (one-click)?

Vi har sedan tidigare flera guider om hur man flyttar WordPress, bl a ”Det enklaste sättet att flytta en WordPress-sida”. Dessa guider hänvisar dock till databasuppgifter som man får genom att manuellt installera WordPress. Vår WordPress-installerare är dock så enkel att våra kunder inte behöver hantera några sådana uppgifter.

För att flytta in en WordPress till vår one-click så kan vi istället rekommendera ett tillägg som heter All-in-One WP Migration. Detta installeras både på den gamla och den nya WordPress-sidan. Tillägget hanterar export/import av all data (sidor, inlägg, användare, media osv.) mellan två WordPress-installationer.

Så här flyttar du enklast WordPress till vår installerare:

 1. Exportera från den gamla WordPress-sidan.

  Börja med att installera/aktivera All-in-One WP Migration på den gamla WordPress-sidan. När det är klart så väljer du ”Site Migration” och ”Export” i menyn till vänster. Här kan man anpassa sin export, men om man vill få med allt så är det bara att klicka på knappen ”Exportera”. Nu arbetar tillägget en stund, sedan får man möjlighet att spara sin exporterade sida som en zip-fil på sin dator.

  FS Data flytta WordPress exportera

 2. Importera till den nya WordPress-sidan (one-click).

  Installera/aktivera All-in-One WP Migration på den nya WordPress-sidan (hos oss). Gå sedan in under ”Site Migration” och ”Import” i vänstermenyn. Ladda upp den tidigare exporterade zip-filen och vänta till du får en bekräftelse på att importen är klar.

  FS Data flytta WordPress importera

 3. Logga in på nytt.

  Då allt från den gamla sidan har exporterats till den nya sidan så behöver du logga in igen. Uppgifterna är detsamma som på den gamla sidan, om du saknar dessa så kan du återfå dem via WordPress funktion ”glömt lösenordet?” (lägg till: /wp-login.php?action=lostpassword efter adressen till din sida).

 4. Uppdatera permalänkarna.

  Till sist behöver du uppdatera permalänkarna på din nya sida. Det finns en länk på den tidigare importsidan eller så kan du hitta alternativen för detta i vänstermenyn under ”Inställningar” och ”Permalänkar”. Välj den länkstruktur du vill ha på din sida och klicka på länken ”Spara ändringar” längst ner.

Ja, så här enkelt är det faktiskt. Nu är det bara att köra vidare med din WordPress-sida i vår snabba och säkra servermiljö. Har du några frågor om detta? Lämna gärna en kommentar här nedan eller kontakta vår kundtjänst.

Liknande inlägg:

All-in-One WP Migration, Exportera, Flytta, Importera, Installera, One-click, Tillägg, Tips, WordPress, WordPress-installerare

Nya priser på nya toppdomäner

Publicerat den 21 januari, 2015 15:39 av Jonathan. Lagrat i Domännamn

Som ni vet så satsar vi hårt på att erbjuda Sveriges billigaste domännamn, med registrering av .se, .com, .nu och många fler toppdomäner för endast 45 kr. Det är något vi kommer fortsätta med ett bra tag här framöver.

Vi har dock blivit tvungna att höja priset på några nya toppdomäner som vi introducerade förra månaden. Detta pga valutakurserna. De flesta toppdomäner handlas i dollar/euro, som har stärkts mot den svenska kronan (som vi använder i vår verksamhet).

Här är de toppdomäner som berörs av detta:

ToppdomänRegistrering/årsavgift
.xyz95 kr -> 125 kr
.guru195 kr -> 255 kr
.photo195 kr -> 255 kr
.link95 kr -> 125 kr
.email155 kr -> 195 kr
.tips155 kr -> 195 kr
.center155 kr -> 195 kr
.rocks115 kr -> 195 kr
.gallery155 kr -> 195 kr
.land195 kr -> 255 kr
.bike195 kr -> 255 kr
.systems155 kr -> 195 kr
.support155 kr -> 195 kr
.red115 kr -> 195 kr

Här finns hela vår prislista: Domäner & priser. Samtliga priser ovan är angivna exkl. moms.

De nya priserna avser nya registreringar, årsavgifter osv. Om du nyligen har registrerat ett domännamn under en ny toppdomän som berörs av detta så tillkommer inga extra avgifter nu. Vårt nya pris för förnyelse gäller fr o m nästa förnyelse.

Lämna gärna en kommentar här, eller kontakta vår kundtjänst, om du har några frågor.

Liknande inlägg:

Domännamn, Förnyelse, Nya toppdomäner, Priser, Registrering, Toppdomäner, Valutakurs