Förbättringar i vår hemsidemiljö

Publicerat den 26 november, 2015 17:29 av Jonathan. Lagrat i Webbhotell

FS Data förbättras hela tidenFS Data är ett webbhotell och serverleverantör som historiskt sett har varit synonymt med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra servrar och tjänster har fungerat bättre, snabbare och säkrare än många andra. Det är något som vi arbetat aktivt med, som vi har varit stolta över och som våra kunder givetvis har uppskattat.

Den senaste tiden har några av våra tjänster dock inte levt upp till de höga krav och förväntningar som vi har. Vi har haft störningar i den tekniska hemsidemiljön för våra webbhotellskunder. Det har orsakat avbrott och högre laddningstider för våra kunders hemsidor.

Det här är något som vi hanterar med högsta möjliga prioritet. Våra kunders hemsidor och övriga tjänster måste fungera perfekt. Här är en redogörelse av de problem/orsaker vi ser i denna servermiljö, med information om de åtgärder som vi just nu vidtar.

– Hackade hemsidor. Den främsta orsaken till avbrott och störningar i vår hemsidemiljö är hackade hemsidor. Även om vi har väldigt kompetenta brandväggar och automatiskt kontrollerar våra kunders hemsidor så har vi alltjämt ett stort antal kunder med hackade hemsidor.

Att hemsidor hackas beror allt som oftast på att man använder en färdig lösning, såsom WordPress eller Joomla, och inte uppdaterar denna ordentligt (både lösningen i sig och tillhörande teman/tillägg). När en hemsida hackas så tas den ofta över och uppgår i ett nätverk med sidor som utför olika uppgifter (t ex hackar andra hemsidor). Detta kan vara väldigt resurskrävande.

För att motverka dessa hackade hemsidor så har vi dedikerade tekniker som enbart arbetar med att identifiera och meddela berörda kunder. På en vecka har vi fått ner antal hackade filer (inte hemsidor, utan filer under hemsidor) från ca 20 000 till ca 10 000. Denna manuella process kommer vi fortsatt prioritera, även efter att nuvarande hackade hemsidor/filer är borta.

– Förbättrad kundisolering. För våra webbservrar har vi sedan tidigare en teknisk lösning där vi isolerar våra kunder från varandra, så de ska kunna ha så liten åverkan som möjligt på övriga kunders hemsidor och tjänster. Samt att vi ska kunna kontrollera och hantera våra serverresurser ordentligt.

Den lösning vi har sedan tidigare har dock inte riktigt hanterat isoleringen så snabbt och bra som vi önskar. Vi har därför en ny och förbättrad lösning på detta, som installerats på ett antal webbservrar med väldigt goda resultat. Den nya kundisoleringen fungerar och hjälper våra tekniker att stabilisera vår hemsidemiljö.

– Kraftigare hårdvara. Den nya kundisoleringen kräver mer/bättre hårdvara och vi har därför köpt in ett flertal nya servrar för detta ändamål. De nya servrarna introduceras fortlöpande i vår hemsidemiljö de närmaste veckorna. Denna nya hårdvara är givetvis dimensionerad för att kunna hantera mycket mer än vad vi egentligen behöver idag. Allt för att säkerställa vår kvalitet.

Vi gör vårt yttersta för att säkerställa kvaliten och tillgängligheten för våra servrar och tjänster. Vi ska – och kommer – bli mycket bättre här framöver.

Lämna gärna en kommentar om du har generella frågor om detta. För frågor rörande din hemsida, kontakta vår kundtjänst.

Liknande inlägg:

Förbättringar, Hemsidor, Redogörelse, Störningar, Webbhotellspaket

Server i USA - är det olagligt nu?

Publicerat den 19 oktober, 2015 14:59 av Jonathan. Lagrat i Internet

Personuppgifter är viktiga saker. Det är något man ska hantera varsamt och säkert, i enlighet med rådande lagar. I Sverige regleras hanteringen av personuppgifter i bl a Personuppgiftslagen (PuL) och Lag om elektronisk kommunikation (LEK).

Internet är dock inte begränsat till enskilda länder. Det finns därför ett antal internationella lagar och avtal som reglerar hur personuppgifter får hanteras och överföras mellan olika länder. Inom EU gäller t ex Dataskyddsdirektivet.

EU och USA har sedan år 2000 haft en överenskommelse, det sk. Safe Harbour-avtalet, med regler som ska skydda den personliga integriteten. Om man som företag/organisation i USA har ingått detta avtal så har det ansetts vara en adekvat skyddsnivå för överföring av personuppgifter (från EU till USA).

Det är denna punkt i PuL som Safe Harbour-avtalet (och Dataskyddsdirektivet) har tillgodosett:

33 § Det är förbjudet att till tredje land föra över personuppgifter som är under behandling om landet inte har en adekvat nivå för skyddet av personuppgifterna. Förbudet gäller också överföring av personuppgifter för behandling i tredje land.

De senaste åren har dock ett antal amerikanska myndigheter varit rätt så duktiga på att spionera på enskilda individer, även utan grund för det. Edward Snowden har som bekant avslöjat hur Google, Apple, Facebook, Microsoft mfl amerikanska företag har lämnar ut uppgifter om sin användare till bl a CIA och NSA. Det trots att dessa företag har ingått Safe Harbour-avtalet.

nu har EU-domstolen ogiltigförklarat Safe Harbour-avtalet.

EU ger tummen ner till USADet amerikanska systemet ”möjliggör […] ingrepp från de amerikanska myndigheternas sida i enskilda personers grundläggande rättigheter” samt att det i USA inte ”finns regler som syftar till att begränsa sådana eventuella ingrepp, eller att det finns något effektivt rättsligt skydd mot dessa ingrepp.” enligt EU-domstolen.

Nu är EU-domstolens beslut väldigt nytt (det skedde härom veckan), så det finns inga prejudikat här än. Sedan kan (främst större) företag/organisationer, om vi har förstått det rätt, upprätta avtal med enskilda länder, utanför Safe Harbour. Men det går inte att blunda för vikten av det här.

Att överföra personuppgifter från EU till USA, t ex via en server, kan nu vara olagligt.

Nu ska man inte gripas av panik om man har en server i USA med personuppgifter från EU. EU-domstolens beslut kommer garanterat att granskas och testas ordentligt. Men man bör ändå vara vaksam. Att sätta upp en ny server i USA för detta syfte är kanske inte så smart. Desto bättre att planera för en flytt ”hemåt” istället.

Sedan är en snabb server i Sverige att föredra oavsett, särskilt om man har en svensk målgrupp.

Har du några tankar eller funderingar kring detta? Lämna gärna en kommentar här nedan!

Liknande inlägg:

.eu, Lagstiftning, Personuppgifter, PuL, Safe Harbour, Server, USA

Viktigt: stäng av XML-RPC i WordPress

Publicerat den 14 oktober, 2015 16:18 av Jonathan. Lagrat i WordPress

Den vanligaste attacken mot WordPress-baserade hemsidor är en sk. brute force-attack. Det innebär att man försöker få åtkomst/kontroll till en hemsida genom att gissa sig till ett lösenord väldigt många gånger. Med dagens kraftfulla datorer och servrar kan man gissa hundratals, om inte tusentals, lösenord på en minut.

Brute force-attacker är dock rätt så enkla att upptäcka. Om man ansluter x antal gånger, under en viss tid, mot wp-login.php (WordPress-inloggningssida) så kan man anta att en attack pågår. Den senaste veckan har t ex vår brandväggslösning blockerat ca 130 000 brute force-attacker mot våra kunders WordPress-sidor (det är den näst mest ”populära” attacken i vårt nätverk).

– Men tänk om man kan testa flera lösenord via en och samma anslutning?

Sedan WordPress version 3.5 är XML-RPC aktiverat som standard. XML-RPC är ett gränssnitt som används t ex av mobila appar, vissa tillägg (däribland Jetpack) samt för sk. pingbacks (att man automatiskt länkar tillbaka om man får en länk till sig). Det var från början en bra sak, men det har visat sig medföra flera säkerhetsrisker.

En av de mindre kända funktionerna i XML-RPC är en metod som heter system.multicall, som innebär att man kan utföra flera anrop inom en och samma anslutning. Det är bra om man t ex vill köra flera olika kommandon via en HTTP-anslutning. Men det har börjat missbrukas rejält de senaste månaderna.

Via system.multicall i XML-RPC kan man testa 100-tals, om inte 1 000-tals, lösenord med en enda anslutning mot WordPress.

Säkerhetsföretaget Sucuri har även uppmärksammat dessa attacker. Denna graf från dem illustrerar detta tydligt:

Attacker via system.multicall i XML-RPC

Det här är ett allvarligt problem, då dessa attacker inte lika enkelt kan uppfattas/identifieras och stoppas av våra brandväggar (och andra lösningar). Det enda vettiga sätt att skydda sig mot detta är att stänga av XML-RPC i WordPress. Det är vad vi nu vill rekommendera er att göra.

FS Data är ett säkert webbhotell– Stäng av XML-RPC i WordPress

Det enklaste sättet att stänga av XML-RPC i WordPress är att installera och aktivera ett tillägg som heter Disable XML-RPC. Tillägget fungerar bra med senaste versionen av WordPress (4.3.1 i skrivande stund), både för enklare WordPress-sidor samt för WordPress-nätverk (nätverksaktivering).

Man kan även blockera extern åtkomst till filen xmlrpc.php (som används för XML-RPC i WordPress) via .htaccess. Lägg bara in nedanstående kod i filen .htaccess som ligger i rotmappen för din WordPress-sida.

# Blockera anslutningar till xmlrpc.php
<Files xmlrpc.php>
order deny,allow
deny from all
</Files>

Ovanstående kod fungerar med webbservern Apache (som vi använder för våra webbhotellspaket). Man kan även begränsa åtkomsten till xmlrpc.php specifika IP-adresser genom att lägga in följande rad i .htaccess (efter raden som inleds med ”deny”):

allow from 127.0.0.1

Där man då ersätter 127.0.0.1 med den IP-adress som behöver kommunicera med WordPress via XML-RPC.

Ett tredje sätt att stänga av XML-RPC är att lägga in följande rad i wp-config.php (i rotmappen för din WordPress-sida):

add_filter( 'xmlrpc_enabled', '__return_false' );

Den raden behöver läggas in efter följande rad:

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');

– När ska man inte stänga av XML-RPC i WordPress?

Den enda gång man inte bör stänga av XML-RPC är om man har en viktig applikation eller tillägg som kommunicerar med WordPress via detta gränssnitt. De mobila apparna är nuförtiden överflödiga, då WordPress är fullt ut mobilanpassat. Fundera gärna över om tillägget är tillräckligt viktigt. Att man tappar pingbacks är tråkigt, men det är det värt sett till säkerheten.

– Framtiden för XML-RPC i WordPress

Sedan en tid tillbaka pågår arbete med ett helt nytt REST API (ett annat gränssnitt) för WordPress. Om allt går enligt plan så kommer detta API att erbjudas från WordPress 4.5 (som släpps nästa år). Med det nya API:et på plats är det högst sannolikt att XML-RPC kommer vara inaktiverat som standard för WordPress.

Vi vill avslutningsvis rekommendera er alla att stänga av XML-RPC i WordPress.

Om du har några frågor kring detta, eller kanske förslag på andra lösningar, så får du gärna lämna en kommentar här nedan.

Liknande inlägg:

Brute force, Säkerhet, Tillägg, Tips, Viktigt, Webbhotell, WordPress, XML-RPC

En intervju med Prowa webbyrå

Publicerat den 12 oktober, 2015 12:17 av Jonathan. Lagrat i Återförsäljare

Så här års är det full fart på webbyråerna runt om i Sverige. Våra återförsäljare arbetar hårt med att bistå sina kunder med hemsidor, e-handelslösningar och mer därtill. Det märks väl för våra ÅF-kontakter, som har nära kontakt med våra återförsäljare och bistår dem med allehanda tips, idéer och lösningar.

Som återförsäljare till FS Data erhåller man 20 % provision på alla fakturor från oss till ens kunder. Dessa kunder har tillgång till vår kundtjänst och kan t ex ringa oss för hjälp med att installera e-postkonton och hantera sina tjänster. Samtidigt har man som återförsäljare en egen kontrollpanel för sina kunder.

Vi har fått några minuter från en av våra återförsäljare. Här är en intervju med Jimmy Andersson på Prowa webbyrå i Eskilstuna.

– Hej Jimmy, berätta lite om vilka ni är?

Prowa webbyråMitt namn är Jimmy Andersson och jag är ägare samt grundare av Prowa Webb- & kommunikationsbyrå i Eskilstuna. Jag har en bakgrund inom marknadsföring och kundpsykologi, med tanken om hur kunder uppfattar företags budskap. Det ligger till grund för att jag startade Prowa.

Vi har stort fokus på just våra kunder och lyssnar in oss på vad de vill ha samtidigt som vi ger vår syn och vinkel på hur de bör formulera och strukturera sin nya plattform. Vi på Prowa gillar verkligen den personliga kontakten och även om vi har kunder från söder till norr så ser vi gärna till att få ett personligt möte på plats. Att vi även erbjuder support om kvällar och helger är något som våra kunder likaså uppskattar.

Alla webbyråer kan bygga upp hemsidor, e-handelsplattformar, SEO osv. och det finns ju ett antal byråer i Sverige. Därför är det viktigt att hitta något extra som kunden önskar och som man inte fått vid kontakt med andra byråer. Konkurrensen är stenhård, men vi har hittat vår vinkel på att jobba som webbyrå, vilket uppskattas och leder till många nya kunder.

– Vad har ni för kunder och vad har de för behov?

Jimmy Andersson, Prowa webbyråProwa jobbar egentligen med allt inom webben, från webbdesign till digital marknadsföring men även tryck på kläder. Vi vill hitta en helhetslösning för kunden samlade hos en samarbetspartner som i detta fallet är vi på Prowa. Vårt engagemang i kunden, med lyhördhet och återkoppling, samt förmågan att hjälpa kunden direkt ses som en betydelsefull byggsten i vårt arbete med kunderna.

Många upplever att de ofta inte har så mycket att säga till om när de ska bygga upp ny hemsida eller e-handel, utan de får en hemsida skapad och sedan är det bra. Hos oss har det tydligt visat sig att kunder uppskattar att de får vara med i processen. Vår sätt att jobba är att möta varandra för att uppnå det bästa resultatet. Det gör även att vi kommer närmare våra kunder och skapar en tillit till varandra.

Idag är våra kunders största behov att få en hemsida som ökar deras konvertering genom strukturerat innehåll och bra SEO. Då vi jobbar på ett lite annorlunda sätt i prissättningen än vad många andra gör så betyder det att vi lägger ner lika mycket energi och arbete oavsett om det är en mindre eller större kund. Vårt mål är kundens nya hemsida ska generera fler kunder. Ger hemsidan som vi skapat fler kunder åt företaget innebär det en ökad förtjänst till oss.

– Varför är ni återförsäljare till FS Data och hur tycker ni att det fungerar?

I vårt att sätt att arbeta mot kunder och hela tiden lägga fokus på att lösa problem snabb sökte vi efter en återförsäljare med samma egenskaper. FS Data hade detta och vårt samarbete med dem har vart perfekt hittills. Vi har en direktkontakt och får den hjälp vi behöver. FS Data jobbar som oss och vill hjälpa till att så fort som möjligt lösa det vi önskar.

Genom FS Data har vi även minskat en process hos kunden. Kunden slipper stå i kö hos vanlig support som är fallet i många fall oavsett vad man ringer om, nu ringer kunden till oss vid frågor kring hemsidan, server och e-post. Vi har då genom vår kontaktperson snabba svar som vi i sin tur kan lämna till kund. En process som oftast är löst och åtgärdat inom någon minut.

FS Data har vart en viktig del i varför vi är där vi är idag. Genom dem kan vi erbjuda något som våra kunder efterfrågar.

Med det tackar vi Jimmy för hans tid. Långvariga och goda relationer är något som vi på FS Data likaså uppskattar och arbetar efter, så vi önskar Prowa webbyrå all lycka med sina kunder och projekt! :)

Liknande inlägg:

E-handel, Eskilstuna, Hemsida, Intervju, Prowa webbyrå, SEO, Webbyrå

Häv en blockerad/hackad hemsida

Publicerat den 1 oktober, 2015 10:28 av Jonathan. Lagrat i Internet, Support

Det händer allt mer ofta att hemsidor hackas, hamnar i säkerhetsfilter och blir blockerade. Om en hemsida hamnar i ett filter så får nämligen besökare till hemsidan en varning i sin webbläsare, då hemsidan kan vara skadlig för besökare. I regel brukar man då inte kunna surfa vidare på hemsidan. Dessutom kan även sökresultatet för hemsidan ifråga påverkas negativt.

fsdata_blockerad_hemsida

Det enda man som hemsideägare kan göra i sådana här fall, det är att rensa sin hemsida på den skadliga koden. Hur man går tillväga varierar beroende på hur hemsidan har blivit hackad. Om man är kund till oss så kan i regel vår kundtjänst återställa en tidigare (ohackad) version av hemsidan, som man sedan kan säkerställa på egen hand (det innebär oftast att man uppdaterar WordPress och/eller dess teman/tillägg).

– Men sen då? Hur häver man en blockering av en tidigare hackad hemsida?

När en hemsida har blivit återställd och säker igen så kan det ta ett tag för dessa säkerhetsfilter att släppa blockeringen. Det bästa sätt att skynda på detta är att använda Google Search Console (tidigare Webmaster Tools). Search Console kräver att man har ett Google-konto samt att man bekräftar att man äger hemsidan ifråga (i deras webbgränssnitt).

Logga in i Google Search Console. För den hackade hemsidan, klicka på länken ”Kontrollera egendomens status” samt ”Har skadlig programvara hittats?”.

fsdata_search_console_1

Här kan du nu se vilken/vilka sidor som tidigare har varit hackade. Bocka i rutan ”Jag har åtgärdat problemen” och klicka på ”Begär en granskning”.

fsdata_search_console_2

Nu får du beskriva vad du har gjort för att åtgärda den hackade hemsidan. Skriv något kort här bara och klicka på ”Begär en granskning”.

fsdata_search_console_3

Därefter visas texten ”Begäran har skickats. Kom tillbaka senare.” högst upp på sidan. Då kan det ta upp till ett dygn innan Google har kontrollerat hemsidan och den tidigare blockeringen hävs i deras säkerhetsfilter.

Googles filter används av många andra leverantörer, t ex för olika brandväggar och liknande. Om man får bort blockeringen här så försvinner den på flera andra platser likaså.

Har du några frågor eller funderingar kring detta? Lämna gärna en kommentar här nedan!

Ps, det är INTE vår hemsida som har blivit hackad i exemplet ovan. Det var en kund till oss vars hemsida blev hackad, med en temporär adress kopplad till fsdata.se. Detta kan man undvika genom att uppdatera sin hemsida ordentligt.

Liknande inlägg:

Blockerad hemsida, Google, Hackad, Hemsida, Säkerhet, Search Console, Webmaster Tools, WordPress

Optimera HELA din WordPress-hemsida

Publicerat den 25 september, 2015 15:42 av Jonathan. Lagrat i WordPress

En snabb hemsida är en bra hemsida. Det är ett uttryck som vi lever efter på FS Data, med våra snabba webbhotellspaket och kraftfulla servrar. Tidigare besökare av vår blogg minns kanske även inlägg såsom Guide till en snabbare WordPress-sida, Snabba upp WordPress med CDN och WP Super Cache vs. W3 Total Cache.

När man snabbar upp, eller optimerar, sin hemsida så använder man ofta webbtjänster som GT Metrix, Pingdom eller Sajtkollen (som nyligen har lanserats av IIS). Det är jättebra, men kan ge en felaktig bild om man bara testar sin start/förstasida (http://www.mindomän.se/) och inte underliggande sidor (http://www.mindomän.se/produkter/produkt1/, /produkt2/ osv).

fsdata_optimera_hela_hemsidan– Man måste optimera hela sin hemsida!

Underliggande sidor är viktigare än man kan tro. Det är nämligen vanligt att dessa används som ”ingångssidor” för besökare till hemsidor. Undersidorna innehåller ofta mer relevant information och hamnar därmed högre upp i sökmotorerna (som besökarna använder).

När man använder en webbtjänst för att optimera sin hemsida så kontrollerar man en sida åt gången. Om man vill så kan man kontrollera alla sina undersidor manuellt på detta sätt. Vi har dock ett tips om hur man kan kontrollera och optimera hela sin hemsida – med WordPress – mycket enklare.

– Kontrollera & optimera alla sidor/inlägg i WordPress

För detta kommer vi använda ett WordPress-tillägg som heter Google Pagespeed Insights. Det är ett tillägg som använder Googles API för Pagespeed för att kontrollera alla sidor och inlägg per automatik. Detta kräver att man har ett Google-konto (för API:et).

1. Börja med att installera och aktivera Google Pagespeed Insights for WordPress på din WordPress-hemsida. När det är klart, gå in under ”Verktyg” och ”Pagespeed Insights”.

2. Nu behöver du en (kostnadsfri) API-nyckel från Google. Besök Google Developers Console och logga in med ditt Google-konto där. Följ sedan dessa steg för att få en API-nyckel:

  • – I rutan ”Enable Google APIs for use in your apps”, klicka på ”Enable APIs”.
  • – Välj ett projektnamn, t ex ”WP Pagespeed Hemsidenamn”, godkänn villkoren och klicka på ”Create”.
  • – Klicka därefter på ”Enable APIs” igen, välj ditt projekt och klicka på ”Continue”.
  • – Sök nu efter ”Pagespeed”, klicka på ”PageSpeed Insights API” och välj ”Enable API”.
  • – I menyn till vänster, under ”APIs & auth”, klickar du sedan på ”Credentials”.
  • – Under ”Add credentials” väljer du ”API key” och till sist ”Browser key”.
  • – Döp denna nyckel till valfritt namn, t ex ”WP Pagespeed Hemsidenamn”, och klicka på ”Create”.
  • – Kopiera den API-nyckel som nu visas på skärmen.

3. Åter i WordPress, klistra in din API-nyckel under inställningarna för Google Pagespeed Insights. På samma sida under ”Google Response Language”, välj ”Swedish”, samt under ”Report Types”, välj ”Both”. Klicka till sist på ”Save Options” så ska det högst upp på sidan visas ett meddelande som säger ”Settings Saved”.

4. Nu kontrolleras alla sidor, inlägg osv. på din webbplats mot Google Pagespeed. För en stor webbplats kan detta ta en stund, men du kan se hur det går under fliken ”Report List”. Högst upp på denna sida har du även en förloppsindikator.

fsdata_ssk_pagespeed_wordpress

5. När alla sidor är kontrollerade, klicka på fliken ”Report Summary” så får du en fin överblick.

fsdata_ssk_pagespeed_wordpress2

Högst upp visas ett totalt betyg för hemsidan. Ju poäng högre desto bättre (det bör inte vara mycket lägre än 90). Sedan kan du se vad som tar plats (fysiskt utrymme) på hemsidan. Därefter har du en lista med de saker som främst bör åtgärdas, med de bäst och sämst presterande sidorna/inläggen på hemsidan längst ner.

Du kan även hitta de bästa/sämsta sidorna och inläggen under fliken ”Report List”. Välj bara att sortera informationen där på det sätt du önskar (t ex för att få fram de sidor/inlägg med lägst poäng).

6. Nu är det egentligen bara att sätta igång och optimera de sidor/inlägg som har lägst poäng. Klicka på länken till en sida för att få upp en överblick, enligt detta exempel:

fsdata_ssk_pagespeed_wordpress3

Det är sektionen längst ner som är mest intressant. Där visas vad som främst behöver åtgärdas för att optimera sidan ifråga. Klicka på ett av alternativen under ”Insights Key” för mer information samt länk till mer läsning hos Google.

Kontrollera gärna betygsättningen för din hemsida både för ”Desktop” och ”Mobile” (med länkarna högst upp till höger). Detta kan variera markant och kriterierna för att förbättra betygen skiljer sig även åt här.

Nu är det ”bara” att gå igenom samtliga sidor (med låga poäng) och optimera dessa. Utgå gärna från våra tidigare guider (se början av detta inlägg), så ska du se att hela din hemsida är optimerad på nolltid!

Om du har några frågor eller funderingar kring detta, lämna gärna en kommentar här nedan.

Liknande inlägg:

Google Pagespeed, Google Pagespeed Insights, Guide, Hemsida, Optimera, Optimera hemsida, Snabbare, Tillägg, WordPress

Grattis Lilian, webbhotell 1 år för 25 kr/mån

Publicerat den 15 september, 2015 10:12 av Jonathan. Lagrat i Webbhotell

Vår fakturaansvarige, Lilian, är en av de medarbetare som har varit med oss längst på FS Data. Hon gör i vår mening en strålande insats, både för oss och för våra kunder. Även om hon ofta arbetar på i det tysta så märks det väl när hon är på kontoret, tack vare hennes hund Robin.

Nu har Lilian precis fyllt år. För att fira och markera Lilians födelsedag så erbjuder vi fr o m idag och en vecka framöver ett helt års webbhotell för endast 25 kr + moms/månad (31,25 kr inkl. moms). För vår Lilian är ju inte en dag över 25! :)

Webbhotell 25 kr/mån

Vårt webbhotellspaket FS Premium XL erbjuder 70 GB utrymme, 300 GB trafik/månad, telefon- och e-postsupport, obegränsat antal domäner/subdomäner, enkel (ett klick) installation av WordPress, WooCommerce, Joomla, Drupal m.m.

FS Data satsar på kvalitet före kvantitet. Det gör att våra kunders hemsidor, e-post, bloggar, e-handelsidor m.m. blir snabbare, säkrare och mer stabila. Våra servrar och infrastruktur är givetvis även miljövänlig, med ordentliga backuper och redundans.

Passa på, beställ ett års FS Premium XL webbhotellspaket för endast 25 kr + moms/månad!

Ordinare månadsavgift för FS Premium XL är 149 kr + moms. Om man är kvar som kund efter det första året faktureras detta kvartalsvis. Det är givetvis inga problem att avsluta sitt webbhotell efter ett år.

Liknande inlägg:

Kampanj, Lilian, Medarbetare, Roligt