Framtidens e-post, snart är den här

Publicerat den 23 april, 2014 14:21 av Jonathan. Lagrat i E-post

Exchange 2013Vi har på FS Data, under en längre tid, arbetat med en helt ny plattform för våra e-posttjänster. Den nya plattformen baseras på Exchange Server 2013 och är nu, efter ingående och ordentliga tester, redo för skarp drift.

Vi vill berätta lite mer om denna nya e-postplattform och presentera vår plan för introduktionen av Exchange 2013. Mer information kommer även att skickas ut via e-post till våra kunder. Om ni har några frågor om detta, lämna gärna en kommentar nedan eller kontakta vår kundtjänst.

- Generella förbättringar med Exchange 2013

Exchange Server 2013 är den senaste och bästa versionen av Microsofts e-postserver. Exchange är mer än bara e-post, det är även ett system för hantering av kalendrar, kontakter och uppgifter. Hos oss ingår de vanliga e-postfunktionerna (POP/IMAP, SMTP, webbmail, virus/spamfilter m.m) i våra webbhotellspaket och i E-post Bas, medan de utökade funktionerna (Active Sync, kalendrar, kontakter, uppgifter m.m) även ingår i E-post Premium.

Exchange 2013 medför många förbättringar gentemot vår nuvarande e-postplattform som baseras på Exchange 2007. Förbättringarna berör främst prestanda, tillgänglighet och säkerhet. Funktions- och användarmässigt sett är plattformarna snarlika, särskilt om man bara använder vanlig e-post, men under ytan är Exchange 2013 helt nytt.

- Ett helt nytt webbmailgränssnitt

Den för användare mest märkbara nyheten i Exchange 2013 är det nya gränssnittet för webbmailen, Outlook Web App (OWA). Det nya gränssnittet är enklare, tydligare, snyggare och bättre på alla sätt. Webbmailen är inte längre ett andrahandsalternativ till ett e-postprogram. OWA kan nu helt ersätta t ex Outlook eller Mac Mail.

I den nya webbmailen kommer man enkelt åt sin e-post, kalender, kontakter och uppgifter via en webbläsare. Gränssnittet är snabbt och intuitivt. Det kan anpassas med olika teman och det fungerar lika bra oavsett om man använder en dator, en mobiltelefon eller en surfplatta.

Även om det är ett webbaserat gränssnitt så är det nu möjligt att arbeta med e-posten (och övriga tjänster) trots att man inte är uppkopplad. Det går givetvis inte att skicka/ta emot ny e-post utan en uppkoppling, men om man t ex besvarar ett meddelande så läggs det i utkorgen och skickas så snart man är online igen.

- Många tekniska förbättringar

Vår nuvarande e-postplattform är en av de största Exchange-lösningarna i Europa. Den är lastbalanserad och redundant, för att ge så bra tillgänglighet och så låga svarstider som möjligt. Denna e-postplattform har fungerat väldigt bra, men vi har på sistone sett att den inte riktigt räcker till, att det finns utrymme för förbättringar.

Med den mångåriga erfarenhet och kunskap som vi har av Exchange Server så har vi, i nära samråd med Microsoft, satt upp en helt ny e-postplattform med Exchange Server 2013. Vi har full redundans i alla led och med Exchange 2013 introduceras även extra lastbalansering i front-end. Bland övriga tekniska förbättringarna märks bl a att varje e-postkonto replikeras, helt oberoende, tre gånger.

Exchange 2013 medför många andra tekniska förbättringar, till stor del tack vare en bättre teknisk arkitektur. För de som vill veta mer kan vi rekommendera följande artikel: Microsoft Exchange 2013 Architecture explained.

Avslutningsvis så är både hård- och mjukvara för Exchange 2013 mycket bättre likaså. Allt detta kommer att ge våra kunder marknadens snabbaste, stabilaste och mest säkra e-postlösning. Det är vi övertygade om.

- Introduktionen av Exchange 2013

Att byta e-postplattform för närmare 100 000 e-postkonton är inget man gör i en handvändning. Vi har dock utfört ett stort antal tester av migreringar av konton mellan Exchange 2007 och Exchange 2013. Våra tekniker är väl insatta i skillnaderna mellan de olika plattformarna och vi har bra rutiner för denna migreringen.

Exchange 2013 kommer att introduceras i tre steg:

  1. Först kommer Exchange 2013 att bli ny e-postplattform som standard för nya kunder. Vi vill erbjuda Exchange 2013 så snart som möjligt och det är mindre komplicerat, rent tekniskt sett, att lägga in nya kunder än att migrera befintliga kunder. Dessutom vill vi inte behöva migrera de nya kunderna vid ett senare tillfälle.
  2. En serie med skarpa migreringar av utvalda kunder kommer att ske. Vi har redan migrerat ett stort antal konton, men vi vill få mer insyn i hur migreringen bäst utförs för riktiga kunder (för att ytterligare anpassa våra rutiner). Om du är kund hos oss och önskar delta i denna första migreringen, anmäl ditt intresse till ex2013@fsdata.se.
  3. Den stora migreringen för alla våra e-postkunder kommer därefter att ske. Vi vill att alla våra kunder ska få Exchange 2013 så snart som möjligt, men vi tänker inte stressa fram en migrering som kan riskera något för våra kunder. Berörda kunder kommer även att informeras tydligt i förväg när denna migrering är aktuell.

Tidsmässigt sett så kommer Exchange 2013 att erbjudas nya kunder inom de närmaste veckorna. De första kundmigreringarna sker så snart vi har fått in ett tillräckligt stort underlag för detta och den stora migreringen kommer ske när vi känner oss säkra på att hela processen är fullt fungerande till våra kunders belåtenhet.

Vår främsta målsättning är att Exchange 2013 ska introduceras utan att våra kunder påverkas märkbart av det. Som kund ska man t ex inte behöva ändra några uppgifter i sitt e-postprogram och migreringen kommer att ske nattetid för att minimera avbrott.

- Övrigt

Med Exchange 2013 kommer vi ta nästa steg och introducera e-posttjänster som kan konkurrera ordentligt med internationella e-posttjänster som Gmail, Yahoo Mail och Outlook.com. Till skillnad från dessa tjänster så erbjuder vi dock svensk integritet och säkerhet, utan utländsk övervakning och oklarheter.

Den nya e-postplattformen kommer även ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder nya tjänster kopplade till sin e-post. Vi kommer erbjuda ett mervärde som våra branschkollegor inte kan matcha.

Vi ser verkligen fram emot att få erbjuda våra kunder den bästa e-postlösningen på marknaden. Exchange 2013 är framtidens e-post och snart, väldigt snart, är den här för våra kunder.

Om ni har några frågor om Exchange 2013, lämna då gärna en kommentar här nedan.

Liknande inlägg:

E-posttjänst, Exchange 2013, Förbättringar, Framtid, Gmail, Microsoft Exchange Server, Öppenhet, Outlook.com, Webbmail, Yahoo Mail

PÅSKREA: 50 % rabatt på webbhotell

Publicerat den 17 april, 2014 06:56 av Jonathan. Lagrat i Marknadsföring, Webbhotell

Det tog lite längre tid än vanligt, men nu är påsken äntligen här. En långhelg förhoppningsvis fylld av familj och vänner, god mat, påskkärringar och vila. Även om vinterkylan inte släppt taget om hela vårt avlånga land så är påsken ett säkert vårtecken!

På FS Data vill vi fira påsken med att erbjuda 50 % rabatt det första året på valfritt webbhotellspaket hos oss. Erbjudandet gäller alla nya beställningar mellan 17-21/4, så passa på och beställ nu!

FS Data PÅSKREA 2014

Våra webbhotellspaket hör till de snabbaste, säkraste och mest stabila i Sverige. Paketen är väl tilltagna för hemsidor och e-post samt tekniskt kompetenta med stöd för lösningar som WordPress och Exchange. Dessutom har vi en kundtjänst som ger både snabba och bra svar. Vårt webbhotell passar för såväl experter som nybörjare.

Och även om det är påsk så är vår kundtjänst öppen som vanligt under helger (torsdag: 8-17, fre-mån: 10-15).

Är du klar med påskfirandet? Ledsnat på att skala ägg? Se då till att beställa webbhotell med 50 % rabatt nu!

Liknande inlägg:

Erbjudande, Kampanj, Påsk, Rea, Webbhotell

WordPress 3.9 - här är alla nyheter!

Publicerat den 16 april, 2014 20:35 av Jonathan. Lagrat i WordPress

WordPress 3.9WordPress 3.9 har precis släppts och vi på FS Data har som vanligt varit med och testat denna nya version riktigt ingående. WordPress 3.9 fungerar alldeles utmärkt med våra webbhotellspaket och uppdateringen utförs enkelt via WordPress adminpanel (wp-admin).

WordPress 3.9 släpps nästan 4 månader efter WordPress 3.8. Även denna gång har nya funktioner först utvecklats som tillägg, för att därefter inkluderas i WordPress. Teamet bakom WordPress 3.9 har utfört ett riktigt imponerande arbete. WordPress 3.9 är likaså fullt översatt till svenska av våra vänner hos WordPress Sverige.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit till denna nya version av WordPress!

Här är en sammanfattning av de största nyheterna i WordPress 3.9.

- En mycket bättre visuell redigerare

Den visuella redigeraren i WordPress baseras på TinyMCE, som har släppts i en ny huvudversion (som inkluderas i WordPress 3.9). Den visuella redigeraren är nu snabbare, tydligare och erbjuder bättre stöd för mobila enheter (mobiltelefoner, surfplattor osv).

Visuell redigerare i WordPress 3.9

När man skriver ett inlägg i den visuella redigeraren så kan man nu markera och dra bilder från sin dator direkt till redigeraren för att ladda upp dem. Dessutom är verktygen för att ändra bilder, att skala om, rotera och beskära dem, ännu smidigare.

Om man infogar ett bildgalleri så syns det nu även ordentligt i den visuella redigeraren. Dessutom, om man kopierar text från t ex Microsoft Word, så slipper man nu få en tokig formattering (utseende) på texten. Det är nu även möjligt att infoga spellistor för ljud- och videoklipp.

Mycket tid och arbete har lagts ned på den visuella redigeraren i WordPress 3.9. Det är ett tydligt tecken på att WordPress håller på att bli, om möjligt, ännu enklare för nybörjare.

- Snyggare och smidigare temahantering

Det har alltid varit enkelt att lägga alldeles för många timmar på att hitta rätt tema till WordPress. WordPress 3.9 inkluderar en ny typ av temahantering, där man ännu smidigare kan söka efter nya teman i WordPress temakatalog.

Precis som tidigare kan man sortera teman efter olika kriterier (populärast, senast uppdaterade osv) och filtrera t ex efter färger eller layout. Dessutom kan man enkelt förhandsgranska teman utan att installera dem.

Den nya temahanteringen är snabb, snygg och smidig. Vi gillar den skarpt!

Widgets i WordPress 3.9

Widgets i WordPress 3.9

- Anpassa widgets direkt i temat

En annan ny funktion relaterad till temahanteringen är möjligheten att hantera widgets direkt på anpassningssidan för teman (under Utseende > Anpassa). Där kan man nu lägga till, ändra och ta bort widgets och direkt se hur det ser ut på WordPress-sidan.

Det är en stor förbättring mot tidigare, då widgets hanterades på en helt separat sida (utan att man enkelt såg hur ändringar blev på WordPress-sidan).

- Övrigt

I övrigt så medför WordPress 3.9 flera uppdaterade scriptbibliotek samt förbättrad databas- och nätverkshantering. Ett antal nya funktioner för utvecklare har även tillkommit, främst till nytta för utveckling av teman och tillägg.

En annan liten nyhet är det faktum att WordPress 3.9, förutsatt att man använder PHP 5.5 (vilket man verkligen bör göra), nu använder en bättre databasanslutning (mysqli istället för mysql). Detta kan ge både bättre funktionalitet och svarstider.

WordPress 3.9 är helt enkelt snabbare och säkrare än någonsin tidigare.

- Men vad hände med den nya framsideredigeraren?

Trogna läsare av vår blogg minns nog att vi har demonstrerat en helt ny framsideredigerare som skulle släppas med WordPress 3.9. Det var den ursprungliga planen av utvecklarna, men den är inte redo att släppas riktigt än. Utvecklingen av den nya redigeraren har dock gått framåt och vi kommer sannolikt att få den till WordPress 4.0.

Vad tycker du om WordPress 3.9? Har du någon favorit bland dessa nyheter? Lämna gärna en kommentar här!

Liknande inlägg:

Förbättringar, Nyheter, Visuell redigerare, Webbhotell, Widgets, WordPress, WordPress 3.9

Heartbleed, senaste SSL-buggen

Publicerat den 9 april, 2014 10:38 av Jonathan. Lagrat i Drift

Heartbleed SSL-buggDet har nyligen uppdagats en ny och allvarlig bugg i programvaran OpenSSL, som används för säkra anslutningar mellan klient och server (via SSL/TLS). Buggen, med Security Advisory CVE-2014-0160, har fått namnet Heartbleed eftersom den berör minneshanteringen i heartbeat-funktionen för TLS.

Kunder med webbhotell eller dedikerad server med drifttjänst hos oss är inte påverkade av denna bugg.

Vi vill starkt rekommendera kunder med VPS, dedikerad server eller colocation-server att uppgradera sina Linux-servrar. Det räcker gott och väl att uppdatera sin server som vanligt (uppdatera källor, uppgradera programvaror och starta om servern).

På denna sida kan man kontrollera om en hemsida är påverkad av Heartbleed: http://filippo.io/Heartbleed/

Mer information om Heartbleed finns här: http://heartbleed.com/

Liknande inlägg:

Bugg, Heartbleed, OpenSSL, Säkerhet, SSL, TLS, Uppdatera

WP Super Cache vs. W3 Total Cache

Publicerat den 3 april, 2014 13:16 av Jonathan. Lagrat i WordPress

WP Super Cache vs W3 Total CacheVilket cache-tillägg är bäst för WordPress – WP Super Cache (WPSC) eller W3 Total Cache (W3TC)? Det är en fråga som delar lägret för WordPress-användare över hela världen. Det är WordPress-gemenskapens motsvarighet till Linux vs. Windows, Mac vs. PC, iPhone vs. Android osv.

Det är ingen hemlighet att undertecknad föredrar WPSC. Det är det cache-tillägg som vi har skrivit mest om här i vår blogg, bl a i vår tidigare guide till en snabbare WordPress-sida.

Men som med alla frågor så gäller det att ha ett öppet sinne för att hitta rätt svar.

Vi har därför installerat, konfigurerat och ingående testat både WPSC och W3TC. Tilläggen installerades på två olika webbplatser, med identiskt innehåll, hanterade av samma webbserver hos oss. Webbplatserna är konfigurerade på exakt samma sätt som när vi visade varför man ska köra PHP 5.5 (WordPress + WooCommerce).

Med andra ord är detta även en guide till hur man bäst optimerar WooCommerce på ett webbhotell. Två flugor i ett test. Men innan vi går in på testet så vill vi kort förklara hur dessa cache-tillägg fungerar.

WPSC vs. W3TC – introduktion

WP Super Cache

WPSC är ett av de äldsta och mest utvecklade cache-tilläggen för WordPress. Upphovsman till detta tillägg är Donncha Ó Caoimh, som numera arbetar för Automattic (företaget bakom WordPress). WPSC har laddats ner mer än 5 miljoner gånger från WordPress tilläggsdatabas.

WPSC är ett renodlat cache-tillägg, på så sätt att det fokuserar på att hantera statiska filer. Det har i sitt grundutförande inte lika många funktioner som W3TC.

W3 Total Cache

W3TC är ett yngre och mer modernt cache-tillägg och dess upphovsman heter Frederick Townes. W3TC har laddats ner mer än 3 miljoner gånger från WordPress tilläggsdatabas.

W3TC är mer än bara ett cache-tillägg. Förutom att hantera statistika filer så ingår även funktioner för minifiering av HTML, CSS och JS samt möjlighet att hantera sk. serverheaders (data som berättar för webbläsare hur en webbplats fungerar). W3TC är en mer heltäckande lösning än WPSC.

Med det förklarat, nu är det dags att installera och konfigurera dessa cache-tillägg.

WPSC vs. W3TC – konfiguration

Konfiguration av WP Super Cache + extra tillägg

WP Super Cache är installerat och konfigurerat enligt vår tidigare guide till en snabbare WordPress-sida. Det innebär att några extra tillägg är installerade, för att matcha de funktioner som ingår i W3TC. Av samma orsak har även några justeringar skett.

I .htaccess-filen har följande rad lagts till:

FileETag None

Sedan ersattes tillägget JS & CSS Script Optimizer med tillägget MnCombine. Båda tillägg gör nästan samma sak (optimerar CSS/JS), men MnCombine är ett mer stabilt tillägg (JS & CSS Script Optimizer kraschade WooCommerce).

MnCombine konfigureras under ”Tillägg” > ”Asset Combine” med alternativen ”Google Closure”, ”Compress CSS, Yes”, ”Mode, Production”, ”Force Combine, In the footer”. Under flikarna ”Javascript” och ”CSS” valde vi enbart att komprimera alla filer.

Konfiguration av W3 Total Cache

W3 Total Cache är installerat och konfigurerat enligt, mig veterligen, bästa praxis. Alternativen nedan är valda, utöver de inställningar som ingår från början. Konfigurationen av W3TC är rätt så omfattande, då alla funktioner ingår redan från början i detta tillägg.

Under ”General Settings” är följande alternativ aktiverade/valda:

Page cache, Enable. Page cache method, Disk: Enhanced.
Minify, Enable. Välj Auto.
Database Cache, Enable. Database Cache Method, Disk.
Object Cache, Enable. Object Cache Method, Disk.

Under ”Page Cache” är följande alternativ aktiverade/valda:

Cache front page, Cache feeds: …, Cache requests only for …, Don’t cache pages for logged in users
Cache Preload, Automatically prime the page cache

Under ”Minify” är följande alternativ aktiverade/valda:

General, Disable minify for logged in users
HTML minify settings, Enable. Inline CSS minification, Inline JS minification, Line break removal.
HTML & XML, Ignored comment stems: mfunc
JS minify settings, Enable. Embed type, ”defer”, Preserved comment removal
CSS minify settings, Enable. Preserved comment removal, Line break removal.

Under ”Database Cache” är följande alternativ aktiverade/valda:

Ignored query stems, _wc_session_

Under ”Browser Cache” är följande alternativ aktiverade/valda:

General, Set Last-Modified header, Set expires header, Set cache control header, Set entity tag (eTag), Set W3 Total Cache header, Enable HTTP (gzip) compression

Om du har några förslag till ändringar i ovanstående konfigurationer, både av WPSC och W3TC, lämna då gärna en kommentar till detta inlägg.

- Övrig (gemensam) optimering

Förutom ovanstående cache/optimeringsinställningar så har vi även optimerat bilderna på våra webbplatser med hjälp av tillägget EWWW Image Optimizer samt Mac-programmet ImageOptim. Bilderna är så optimerade de bara kan vara och båda webbplatserna har exakt samma bilder.

Båda webbplatser testades även ingående, så att funktionaliteten i WordPress och WooCommerce skulle bestå. Cache kan vara lite klurigt när man har en e-handelssida, men med ovanstående konfigurationer fungerade båda webbplatser fullt ut.

WPSC vs. W3TC – testresultat

Båda dessa webbplatser testades upprepade gånger med GTMetrix, Pingdom Website Speed Test, WebPageTest och Google PageSpeed Insights. Dessa tjänster testar webbplatser på lite olika sätt, men överlag så var de överens i sina bedömningar och betyg.

Då vi föredrar och främst använder GTMetrix så är det resultatet från den tjänsten som redovisas här.

Här är resultatet för optimeringen med WP Super Cache:

WP Super Cache, testresultat

Här är resultatet för optimeringen med W3 Total Cache:

W3 Total Cache, testresultat

Båda webbplatserna blev avsevärt snabbare med dessa cachetillägg, men det går inte att säga att det ena tillägget var snabbare än det andra. Det som främst skiljer tilläggen åt är hur de optimerar HTML/CSS/JavaScript.

WPSC med Autoptimize och MnCombine är bättre på denna optimering än W3TC och Minify. WPSC-lösningen genererar nämligen färre filer att ladda ner (via webbläsaren). Det var extra tydligt i Google PageSpeed Insights, som även testar webbplatser för mobila besökare.

Mobilt test, WPSC

Mobilt test, WP Super Cache

Mobilt test, W3TC

Mobilt test, W3 Total Cache

Att det mobila testet ändå gav ett så (relativt) lågt resultat för båda dessa webbplatser beror främst på att temat för webbplatserna bäddar in externa typsnitt (från Google), som orsakar viss fördröjning. Det går att optimera bort, men det fick kvarstå i detta test.

WPSC vs. W3TC – sammanfattning

Bortsett från de konkreta siffrorna här ovan är det svårt att objektivt testa dessa två cache-tillägg. Som jag skrev inledningsvis så har jag använt WPSC i många år, hos många olika webbhotell, med väldigt bra erfarenhet. WPSC gör sitt jobb och gör det väldigt bra, i kombination med några extra tillägg/konfigurationer.

W3TC är ett riktigt bra cache-tillägg det också. Det kan vara svårt att lära sig, det är fullt av reklam på den generella inställningssidan och .htaccess-filen som W3TC genererar är nästan dubbelt så stor som motsvarande .htaccess-fil för WPSC. Men W3TC är ändå riktigt, riktigt bra.

Det går inte att säga att WPSC är bättre än W3TC eller att W3TC är bättre än WPSC. I slutändan spelar det ingen större roll vilket cache-tillägg man väljer. Det viktigaste är snarare att man faktiskt använder ett cache-tillägg i WordPress. Detta oavsett hur stor eller liten webbplats man har.

Om du idag använder ett av dessa cache-tillägg så har du ingen anledning att byta tillägg. Om du däremot inte har ett cache-tillägg så är mitt råd följande:

- Om du vill ha en cachelösning med allt i ett, som kan vara lite svår att konfigurera, välj då W3TC.

- Om du vill ha en cachelösning som är lite enklare att hantera, men kräver extra tillägg, välj då WPSC.

Har du frågor om detta test? Har du egna erfarenheter eller åsikter om dessa cache-tillägg? Eller har du någon annan lösning som du föredrar? Lämna gärna en kommentar här nedan!

Liknande inlägg:

Guide, Optimering, Snabbhet, Test, W3 Total Cache, WooCommerce, WordPress, WP Super Cache

Följ med oss på IT-mässa i Göteborg!

Publicerat den 26 mars, 2014 11:11 av Jonathan. Lagrat i Marknadsföring

Är du nyfiken på morgondagens IT-lösningar? Nästa vecka, den 2-3 april, kommer IT-mässan IT Solutions Expo att gå av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Det är en mässa med fokus på entreprenörskap och affärsutveckling genom ny teknik.

IT Solutions Expo i Göteborg

Mässan bjuder flera intressanta föreläsningar med talare som Harri Koponen (grundare av Rovio, som utvecklade Angry Birds), Ali Jafari (marknadschef för Twitter i Europa) och Alexander Bard (mångsysslare med stort intresse för sociala medier).

Dagens och morgondagens tekniska lösningar kommer att presenteras på mässan. Ett hundratal utställare finns på plats med produkter och tjänster såsom 3D-skrivare, mobila telefonväxlar, webbaserade affärssystem och smarta konferenslösningar.

FS Data är givetvis på plats på IT Solutions Expo i Göteborg. Vi kommer visa upp våra framtidssäkra tjänster och berätta hur ni kan få ut mer av er närvaro på nätet. Det är inte helt omöjligt att vi kommer ha några riktigt bra erbjudanden där också. ;)

Vill du träffa oss på IT Solutions Expo i Göteborg? Då kan du anmäla dig här för kostnadsfri entré till denna mässa. Kom gärna förbi oss i monter A01:24!

Liknande inlägg:

Föreläsningar, Framtiden, Fribiljett, Göteborg, IT Solutions Expo, Mässa, Svenska Mässan

En intervju med Plucera

Publicerat den 25 mars, 2014 10:32 av Jonathan. Lagrat i Återförsäljare

Webbdesigners och utvecklare, reklambyråer och kampanjföretag, IT- och e-handelsleverantörer. Våra återförsäljare är aktiva inom många olika områden. Gemensamt för dem alla är deras val av en snabb, säker och stabil leverantör av deras kunders tjänster.

Plucera WebbyråPå samma sätt som våra återförsäljare premierar FS Data så vill vi även lyfta fram och berätta om våra återförsäljare. Detta är skickliga och engagerade företag, som erbjuder sina kunder det allra bästa.

Denna gång har vi pratat med Dan Svensson, från webbyrån Plucera i Helsingborg.

- Hej Dan, berätta lite om vilka ni är?

Plucera är en liten webb- och reklambyrå i Helsingborg. Företaget startades 2003 i Ängelholm. Vårt fokus, när det gäller webb, är att skapa snabba, snygga och användarvänliga webbsidor med WordPress som plattform. Utöver webb så jobbar vi även mycket med produktion av broschyrer, annonser, visitkort och andra trycksaker.

- Hur ser en vanlig kund ut hos er och vad har de för behov?

Dan och Johan, Plucera

Dan och Johan från Plucera

Vi har stor spridning när det gäller kunder och jobbar med många olika branscher. Mestadels jobbar vi med små och medelstora företag men vi har även några större företag bland våra kunder. Exempel på branscher vi jobbar med är medicintekniska forskningsbolag, tillverkare av sportbilar, transportföretag, rekryteringsföretag samt företag som framställer whiskey och punsch.

- Varför har ni valt att bli återförsäljare till FS Data?

Vi har tidigare haft egna servrar och erbjudit våra kunder webbhotell, men vi har på senare tid satsat på att fokusera på det vi gör bäst och lämna över hostingen till någon som gör det bäst. FS Data var ett självklart val eftersom de är ett lokalt företag som dessutom erbjuder riktigt bra support.

- Hur tycker ni det fungerar att vara återförsäljare hos oss?

Det har fungerat väldigt bra. Vi är nöjda med samarbetet och supporten vi fått sen vi blev återförsäljare hos FS Data.

- Avslutningsvis, finns det något ni saknar hos oss?

Kan inte komma på något personligen som jag saknar, men vi har fått synpunkter från ett par kunder att de tycker att kontrollpanelen är lite rörig. Så en ”enklare” variant av kontrollpanelen till användare som inte är så insatt i hur webbsidor fungerar ”under skalet” hade varit trevligt.

Vi tackar Dan för det och vidarebefordrar önskemålet om vår kontrollpanel till våra utvecklare. Det är fullt möjligt att vi kommer se avsevärt enklare funktioner i vår kontrollpanel här inom kort. Besök gärna Pluceras hemsida för mer information om deras tjänster.

FS Datas återförsäljarprogram ger företag möjlighet att erbjuda FS Datas tjänster – med domännamn, webbhotell, servrar och e-post – till sina kunder. Detta med 20 % fortlöpande provision så länge kunderna förblir hos oss, en kontrollpanel för återförsäljare samt kontakt med våra återförsäljarspecialister J-P och Micke.

Läs gärna mer om vårt återförsäljarprogram här: Återförsäljare hos FS Data.

Är ni en återförsäljare till oss och vill synas här i vår blogg? Kontakta då gärna marknad@fsdata.se om det.

Liknande inlägg:

Återförsäljare, Dan Svensson, Helsingborg, Intervju, Plucera, Webbhotell, Webbyrå