Nyföretagare i Helsingborg? Mässa med oss!

Publicerat den 17 april, 2015 09:59 av michaela. Lagrat i Återförsäljare, E-handel, Marknadsföring, Om oss

Efter att ha varit på mässor i Göteborg och Stockholm så är det nu (äntligen) dags för oss att mässa i vår kära hemstad, Helsingborg. Torsdag den 23:e april arrangeras Nyföretagarmässan i Jacob Hansens Hus på Hästmöllegränd 5. Mellan kl. 12 och 16:30 är vi där för att träffa nya och gamla kunder och återförsäljare.

Det är fri entré till mässan, som är avsedd för människor som nyligen har startat företag (eller planerar att starta företag). På plats kommer det finnas andra nystartare, rutinerade företagare, banker, IT-experter, reklamfolk osv. Det är ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter, göra affärer och ställa frågor till experter.

FS Data kommer ha flera skickliga tekniker och säljare på plats. De kommer kunna besvara alla frågor om hur man kommer igång med sin hemsida på nätet, hur man får bättre placeringar i Google, hur man startar en e-handel osv. Så kom gärna förbi oss och säg hej!

Förutom mässan och dess utställare så kommer ett antal miniseminarium även att hållas. Dessa täcker försäljning, marknadsföring och innovation. Det kostar inget att vara med på dessa seminarium, men antalet platser är begränsade. Anmäl dig därför i förväg.

- Framgångsrik e-handel, kl. 12:30 – Anmäl dig här!

- Nya medier och digitala kanaler, kl. 13:45 – Anmäl dig här!

- Innovation och uppfinning, kl. 15:00 – Anmäl dig här!

Nyföretagarmässan arrangeras av NyföretagarCentrum Skåne Nordväst, Företagarna och HD-Sydsvenskan. Det är ett årligt evenemang, som nu arrangeras för 8:e året i rad. Tidigare år har varit väldigt uppskattade, så missa för all del inte detta.

Hoppas vi ses i Helsingborg den 23:e april!

Liknande inlägg:

E-handel, Egen företagare, Helsingborg, Hemsida, Mässa, Nyföretagare, Nyföretagarmässan

Mobilanpassa er eller förlora besökare!

Publicerat den 15 april, 2015 12:31 av Jonathan. Lagrat i Internet

Vi har berättat om det flera gånger tidigare i vår blogg, men nu är det absolut sista chansen att mobilanpassa er hemsida om ni inte vill börja förlora besökare. Nästa vecka, den 21:a april 2015, kommer nämligen Google att börja premiera mobilanpassade hemsidor. Dessa sidor kommer att få bättre placeringar i sökresultatet hos dem.

FS Data mobilanpassad hemsida

- Hur viktigt är det med en mobilanpassad hemsida, egentligen?

Idag surfar ungefär varannan besökare på en hemsida med sin mobiltelefon eller surfplatta. Som utvecklingen ser ut så kommer andelen ”vanliga datoranvändare” att vara i minoritet här framöver. Att inte mobilanpassa sin hemsida idag är att ignorera hälften av sina besökare. Så det är extremt viktigt.

- Vad bör man tänka med med en mobilanpassad hemsida?

En mobilanpassad hemsida ska egentligen inte skilja sig från den vanliga hemsidan. Det är en och samma hemsida, fastän dess innehåll är anpassat för en mindre skärm. Så glöm allt om ”separat mobilsida” och mobila toppdomäner, fokusera på att få er vanliga hemsida mobilanpassad istället.

- Hur mobilanpassar man en hemsida då?

Hur man går tillväga beror givetvis på hur hemsidan är uppbyggd. Det absolut bästa är att använda en responsiv design. Alla seriösa teman som utvecklats och släppts de senaste åren har detta. Om man t ex kör WordPress med ett standardtema, från Twenty Eleven (2011) och uppåt, så är det responsivt.

De flesta hemsidelösningar, som WordPress och Joomla, har även tillägg som möjliggör responsiv funktionalitet (t ex lägger in en responsiv meny när så behövs). Det är egentligen inte något vi rekommenderar, men det är en bra sista utväg om man inte kan anpassa eller byta sitt tema.

Om du har en hemsida med ett äldre tema/utseende utan responsivt stöd så kan det vara hög tid att byta tema nu. Det finns en hel uppsjö med snygga teman att tillgå, både kostnadsfritt (t ex via WordPress temakatalog) och mot betalning (t ex hos Themeforest). Passa på nu!

- Hur vet jag om min hemsida är mobilanpassad?

Om du besöker din hemsida via en vanlig dator så kan du testa att ändra storleken på din webbläsares fönster (i synnerhet bredden). Ser du att hemsidan ändras, att menyn t ex minskas och/eller blir till en rullgardinsmeny? Då har du sannolikt en mobilanpassad, eller responsiv, hemsida.

Google har även ett bra testverktyg för detta. Du hittar det här: Google mobilvänlighetstest

Lämna gärna en kommentar här nedan om du har några frågor eller funderingar kring detta!

Liknande inlägg:

Google, Hemsida, Joomla!, Mobilanpassad, Mobilt, Responsivt, SEO, Teman, Tillägg, Tips, WordPress

Stor uppdatering av WooCommerce-guider

Publicerat den 10 april, 2015 14:26 av Jonathan. Lagrat i E-handel, WordPress

För lite mer än två år sedan introducerade vi på FS Data fem stycken guider till e-handelslösningen WooCommerce. Det var precis när WooCommerce hade lanserats och det fick oss även att översätta WooCommerce till svenska. Guiderna har lästs och följts av tusentals svenska e-handlare, vilket glädjer oss mycket.

Nu har vi gått igenom dessa guider och gjort en stor uppdatering av dem. Flera nya saker har tillkommit och en del äldre saker (som inte längre är giltiga) är borttagna. De uppdaterade WooCommerce-guiderna är fritt tillgängliga här:

Installera WooCommerce och lägg till produkter (1/5)
Frakt och moms i WooCommerce (2/5)
Hantera betalningar i WooCommerce (3/5)
Kundorderflöde och Fortnox i WooCommerce (4/5)
WooCommerce-appen & bra tillägg (5/5)

Bland nyheterna i dessa guider märks bl a en integration av WooCommerce och Fortnox. Det är en riktigt intressant lösning, som tar WooCommerce till nästa nivå. Nu är WooCommerce inte längre en e-handelslösning enbart för mindre sidor och entusiaster, utan en plattform som täcker alla behov.

Vi hoppas att ni uppskattar våra WooCommerce-guider och att de kan bidra positivt till era e-handelssidor. Om det är något särskilt som ni vill läsa mer om vad gäller WooCommerce (eller WordPress), lämna då gärna en kommentar här. FS Data är trots allt Sveriges mest WordPress-vänliga webbhotell! ;)

Liknande inlägg:

App, Betalningar, Fortnox, Frakt, Guider, Installera, Logistik, Moms, Produkter, Svenska, Tillägg, WooCommerce

E-handelsmässa i Stockholm

Publicerat den 20 mars, 2015 14:06 av michaela. Lagrat i Marknadsföring

Dags att planera in ett besök på Nordens viktigaste mötesplats inom e-handel, digital marknadsföring och social business, e-Commerce Stockholm 2015.

e-commerce sthlm 2015Den 24-25 mars har du chansen att besöka mässan på Kistamässan i Stockholm där du får svar på hur du på bästa sätt förvandlar, utnyttjar och integrerar alla dina digitala, sociala och mobila kanaler för en maximal kundupplevelse.

FS Data är på plats för att träffa våra kunder och återförsäljare. Vi kommer även föreläsa om vikten av en så snabb e-handel som möjligt, vid 12-tiden på onsdag, missa inte det!

e-Commerce Stockholm 2015 kommer ha tre fyllda scener med branschens bästa seminarieprogram vilket ger dig mängder nya idéer för att accelerera din marknadsföring, effektivisera verksamheten och förbättra kundupplevelsen.

Kom och träffa oss i Stockholm den 24-25 mars – anmäl dig här för kostnadsfri entré till e-Commerce Stockholm 2015! Du hittar oss i monter B15. Hoppas vi ses där!

 

Liknande inlägg:

E-handel, Mässa, Stockholm

fsdata.se 18 år - webbhotell för 18 kr!

Publicerat den 14 mars, 2015 00:01 av Jonathan. Lagrat i Webbhotell

Idag är det exakt 18 år sedan fsdata.se registrerades (1997). Det vill vi markera och fira med webbhotell för 18 kr/mån i 18 månader (1 1/2 år). Erbjudandet gäller enbart idag, den 14/3 2015, för vårt webbhotellspaket FS Premium XL med pris angivet exkl. moms.

fsdata.se 18 år - webbhotell för 18 kr

Vårt webbhotellspaket FS Premium XL är mycket väl tilltaget med 70 GB utrymme, 300 GB trafik/månad, telefon- och e-postsupport, obegränsat med domännamn/subdomäner, enkel installation av WordPress, WooCommerce, Joomla, Drupal m.m. Våra servrar och infrastruktur är miljövänlig, med ordentliga backuper och redundans.

Vi satsar på kvalitet istället för kvantitet med våra webbhotellspaket. Det gör att våra kunders hemsidor, e-post, bloggar, e-handelssidor m.m. blir snabbare, säkrare och mer stabila.

Ordinarie månadsavgift för FS Premium XL är 149 kr. Om man kvarstår som kund efter 18 månader så faktureras detta, med kvartalsvis betalning. Det är givetvis inga problem att avsluta sitt webbhotell efter denna tid om man så önskar det.

Beställ nu ditt webbhotell hos oss idag – imorgon är det för sent!

Liknande inlägg:

  • Inga liknande inlägg

WooCommerce e-handel med ett klick

Publicerat den 6 mars, 2015 14:10 av Jonathan. Lagrat i Waff, WordPress

Vi har idag nöjet att lansera en enkel installation av e-handelsplattformen WooCommerce i vår kontrollpanel. Det är tidigare möjligt att installera WordPress (samt Joomla, Drupal och Prestashop) via vår kontrollpanel. Detta med en sk. one-click, där man utan teknisk kunskap installerar sin applikation.

Så här enkelt är det nu att starta en e-handel med WooCommerce hos oss:

1. Logga in i vår kontrollpanel och gå in under ”Hemsida” > ”Applikationer”.

Installera WooCommerce hos FS Data

2. Välj WooCommerce och anpassa din installation eller använd de förvalda alternativen.

Installera WooCommerce hos FS Data

3. Logga in på din WooCommerce/WordPress-sida och sätt igång med din e-handel!

Installera WooCommerce hos FS Data

Från början till slut tar det nu knappt en minut att komma igång med WooCommerce hos oss.

- Har du missat vad WooCommerce är?

WooCommerce är världens största e-handelsplattform. Det beror på att det är så enkelt, att det är ett tillägg till WordPress och fungerar så väldigt bra. När man installerar WooCommerce får man även WordPress ”på köpet”. Det är de fullständiga versionerna av WordPress och WooCommerce, med automatiska säkerhetsuppdateringar och en optimerad servermiljö (för en snabbare e-handel/hemsida).

WooCommerce som applikation hanteras precis som övriga applikationer hos oss. Det installeras enkelt i vår kontrollpanel, där man fritt kan välja sökväg, användarnamn, lösenord osv. Det går att installera WooCommerce både på svenska och engelska (samt norska och danska). Installationen är omedelbar, så man kommer igång med sin e-handel direkt.

Hundratals företag och privatpersoner kör redan WordPress via vår enkla installerare. Nu hoppas vi att lika många kan få upp ögonen för WooCommerce hos oss. Aldrig tidigare har det varit enklare eller gått snabbare att komma igång med en e-handel hos oss!

- Nu slutar vi översätta WooCommerce till svenska

FS Data har i över 2 års tid stått bakom den svenska översättningen av WooCommerce, med WordPress-konsulten Björn Sennbrink. När vi började var WooCommerce ett i mängden av e-handelstillägg för WordPress. Idag är WooCommerce världens största e-handelsplattform.

Inte bara antalet användare av WooCommerce har ökat kraftigt under denna tid. Även WooCommerce har ökat i storlek (med nya funktioner och finesser). WooCommerce 2.3.x består av över 15 000 ord med närmare 4 000 fraser/strängar. Hanteringen av översättningen har ändrats och nya översättare har tillkommit.

Nu känner vi att WooCommerce kommer kunna fortsätta växa starkt i Sverige, för egen hand. Därför slutar vi nu att översätta WooCommerce till svenska. Detta är något som gemenskapen, communityt, kring WooCommerce kommer att kunna hantera oberoende av oss. Det är en bra sak.

Vi vill rikta ett extra stort tack till Björn för hans arbete med översättningen!

FS Data är givetvis fortsatt engagerade i WooCommerce (och WordPress). Vår enkla installation av WooCommerce är bara början. Inom kort kommer en rejäl uppdatering av våra tidigare guider för WooCommerce. FS Data är och förblir det främsta webbhotellet och serverleverantören för WordPress och WooCommerce-sidor i Sverige.

Har du några frågor eller kommentarer till detta? Lämna gärna ett svar här nedan.

Liknande inlägg:

E-handel, Enkelt, Installation, One-click, Svenska, Webbhotell, WooCommerce, WordPress

Kom mässa med oss i Göteborg!

Publicerat den 20 februari, 2015 11:31 av Jonathan. Lagrat i Marknadsföring

Nu är det dags att planera in ett besök på Sveriges största IT-mässa, IT Solutions Expo 2015. Den 4-5 mars går denna kombinerade mässa, konferens och mötesplats av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Som tidigare är vi på FS Data på plats för att träffa våra kunder och återförsäljare.

IT Solutions Expo 2015

IT Solutions Expo är två dagar fulla av intressanta föreläsningar och arrangemang. Bland talarna märks bl a Johan Staël von Holstein, Mona Sahlin, Ann-Marie Eklund-Löwinder och Mikko Hyppönen. Det är ett späckat schema inom ämnesområden som molnet, säkerhet, mobilitet och digital marknadsföring.

Tusentals teknikproffs, verksamhetsansvariga och leverantörer kommer till IT Solutions Expo för att få inspiration och ta del av de senaste och mest banbrytande tekniska innovationerna. Om du arbetar inom IT-branschen så får du inte missa detta!

Kom och träffa oss i Göteborg den 4-5 mars – anmäl dig här för kostnadsfri entré till IT Solutions Expo 2015! Du hittar oss i monter B08:28. Hoppas vi ses där!

Liknande inlägg:

Fribiljett, Göteborg, IT Solutions Expo, Mässa, Svenska Mässan, Utställare