Lägg till e-postkonto i E-post (Windows 8)

Windows 8 innehåller ett helt nytt e-postprogram, som helt enkelt heter ”E-post”. Med ett nytt gränssnitt erbjuder det en snabbare, enklare och roligare e-postupplevelse. E-post i Windows 8 är nästan identiskt med E-post i Windows Phone 8. Om ni har en mobiltelefon med Windows Phone 8 så bör dessa instruktioner fungera även för er.

Här visar vi hur man installerar ett vanligt e-postkonto i E-post för Windows 8. Om ni har ett Exchangekonto, dvs ett e-postkonto med stöd för (delade) kalendrar, kontakter, Active Sync m.m., se vår guide till hur man installerar ett Exchangekonto i E-post för Windows 8.

Börja med att starta e-postprogrammet E-post i Windows 8. Gå sedan in under ”Inställningar” och välj ”Konton”. För att få fram alternativet för ”Inställningar”, flytta muspekaren längst ner till höger på datorskärmen.

Klicka på ”Lägg till ett konto” och välj ”Annat konto”.

E-post i Windows 8

Välj vilken typ av konto som ni vill lägga till. Om det är ett vanligt e-postkonto, välj då ”IMAP”. Klicka därefter på ”Anslut”.

På nästa sida, börja med att klicka på länken ”Visa fler detaljer”. Ange därefter inställningarna för ert e-postprogram enligt följande upplägg:

E-post i Windows 8

Notera att server för utgående e-post (SMTP) skall använda port 587.

Låt övriga alternativ, såsom anslut via SSL, förbli ibockade.

Klicka till sist på ”Anslut” för att färdigställa installationen av ert e-postkonto i E-post för Windows 8. Nu är det bara att sätta igång och skicka samt ta emot er e-post.