Om oss

FS Datas första logotyp
FS Datas första logotyp

FS Data är en av Sveriges äldsta, största och mest populära leverantörer av webbhotell, servertjänster, domännamn och e-post. Vi har bedrivit vår verksamhet sedan 1997, vi var ett av de första företagen att erbjuda registrering av .se domäner och vi har blivit flerfaldigt prisade för våra tjänster, bl a som Sveriges bästa webbhotell.

Ledorden som gäller hos oss är: trygghet, teknik och miljövänlighet.

Vi är ett familjeägt och ägarstyrt företag med god soliditet och inga externa lån. Vi äger all vår tekniska infrastruktur, inklusive en helt ny och topputrustad serverhall. Vår kundtjänst är öppen fram till sent om kvällarna och även under helger, så man får alltid snabba och bra svar från oss. Läs gärna mer om våra medarbetare.

Med vår kontrollpanel, som vi var först i Sverige med, har våra kunder full kontroll över sina tjänster. Vi använder flera olika serverhallar, med dieselbackuper, automatisk brandsläckning och avancerade passage- och larmsystem, för våra webbhotell- och servertjänster. För mer information, läs gärna om vår infrastruktur.

Till sist så satsar vi på miljövänlig teknik. Våra servrar är inte bara anpassade för att leverera så stabila och snabba tjänster som möjligt, de har även väldigt låg strömförbrukning. För att kyla våra servrar så använder vi vatten från Öresund, som återanvänds till fjärrvärme i Helsingborg. Vi använder likaså enbart el märkt med Bra Miljöval.

Vill ni veta ännu mer om oss? Då kan ni läsa vår företagsblogg eller följa oss på Facebook och Twitter.

Om oss på FS Data